Ferie! Ferie! Ferie! – Du skal i gang med at forberede dig nu

13. juni 2022

Inden vi ser os om, er det ved at være ferietid og uanset, om der kommer en ferieafløser på bedriften eller I dækker ind for hinanden, så skal du forberede både medarbejdere og virksomhed, inden du drager på ferie.

Det er netop i denne tid, det er vigtigt, at du begynder at tænke på ferieplanlægningen. Det er nu, der skal lægges en plan for, hvem der holder ferie hvornår. Derved kan der allerede nu prioriteres i opgaverne. Nogen opgaver kan muligvis laves på forhånd, og dermed er det kun kerneopgaver, der skal løses i ferieperioden.

Sørg for, at der er lavet service på de maskiner, der kan være tidsrøvende at have nedbrud på. Derved reduceres risikoen for nedbrud.

3 gode råd til planlægning

Nogle medarbejdere får måske nye opgaver i ferietiden, fordi de skal afløse hinanden, det kræver forberedelse. Og som ejer er det dit ansvar, at opgaverne bliver løst og medarbejderne er trygge, selvom de får nye opgaver.

Ledelsesrådgiver Jette Sandager har tre gode råd til dig, der vil gå på ferie med ro i mave og glade medarbejdere:

  1. Skab overblik over opgaverne
  2. Beskriv opgaverne
  3. Påskøn indsatsen

Jette Sandager fortæller her, hvordan du nemt og enkelt forbereder ferietiden, så driften er stabil og medarbejderne er glade.

1. Skab overblik over opgaverne

Jette Sandager anbefaler, at du skriver alle opgaver ned, og for de mere komplicerede opgaver kan det være nødvendigt, at beskrive hvordan opgaverne skal løses.

Først og fremmest handler det om at give alle et overblik over de opgaver, der skal løses i ferieperioden, både de daglige rutiner og de ekstraordinære opgaver skal skrives ned, så alle ved hvad der skal gøres, og hvornår det skal ske, siger Jette Sandager, der også anbefaler, at man starter med de opgaver der er vigtigst, og ikke kan vente til der er fuld bemanding på i virksomheden.

Det er vigtigt at alle kender prioriteringen af opgaverne, ellers vil der være ansatte der fortsætter deres arbejde som sædvanlig, uden at tage højde for ferieændringer.

2. Beskriv opgaverne

En helt almindelig kalender eller en tavle er et rigtig godt redskab, når du skal skabe overblik over de opgaver medarbejderne skal løse og hvem, der skal løse dem.

Med en kalender eller tavle kan alle se, hvad der skal laves og hvem der skal gøre det. På den måde minimerer du risikoen for misforståelser, siger ledelsesrådgiveren og minder om, at der skal udpeges en, der er ansvarlig for bedriften, når du selv holder ferie.

3. Påskøn indsatsen

I perioder, hvor der er måske er lidt underbemanding og ekstra travlt, er det vigtigt at påskønne medarbejdernes indsats:

Det kan være en sodavand i varmen, kage til kaffen om eftermiddagen, eller hvad du nu kan finde på. Det er ikke så vigtigt, hvad du gør, men at du gør noget så medarbejderne mærker, at du påskønner deres indsats, lyder det fra Jette Sandager.

Personalehåndbogen kan også være en hjælp

Har du allerede en personalehåndbog, er du godt på vej til en god ferieplanlægning. Personalehåndbogen beskriver nemlig retningslinjer for registrering af overarbejde, pauser og meget andet. Du er også velkommen til at kontakte ledelsesrådgiver Jette Sandager for at få gode råd til ferieplanlægningen eller hjælp til at lave en personalehåndbog.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.