skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Ferie! Ferie! Ferie! – Det Kræver Også Forberedelse

Ferie! Ferie! Ferie! – det kræver også forberedelse

Det er ferietid – og uanset, om der kommer en ferieafløser på bedriften eller I dækker ind for hinanden, så skal du forberede både medarbejdere og virksomhed inden du drager på ferie.

Nogle medarbejdere får måske nye opgaver i ferietiden, fordi de skal afløse hinanden, det kræver forberedelse. Og som ejer er det dit ansvar, at opgaverne bliver løst og medarbejderne er trygge, selvom de får nye opgaver.

Ledelsesrådgiver Jette Sandager har tre gode råd til dig, der vil gå på ferie med ro i mave og glade medarbejdere:

  1. Skab overblik over opgaverne
  2. Beskriv opgaverne
  3. Påskøn indsatsen

Jette Sandager fortæller her, hvordan du nemt og enkelt forbereder ferietiden, så driften er stabil og medarbejderne er glade.

1. Skab overblik over opgaverne

Jette Sandager anbefaler, at du skriver alle opgaver ned, og for de mere komplicerede opgaver kan det være nødvendigt, at beskrive hvordan opgaverne skal løses.

Først og fremmest handler det om at give alle et overblik over de opgaver, der skal løses i ferieperioden, både de daglige rutiner og de ekstraordinære opgaver skal skrives ned, så alle ved hvad der skal gøres, og hvornår det skal ske, siger Jette Sandager, der også anbefaler, at man starter med de opgaver der er vigtigst, og ikke kan vente til der er fuld bemanding på i virksomheden.

Det er vigtigt at alle kender prioriteringen af opgaverne, ellers vil der være ansatte der fortsætter deres arbejde som sædvanlig, uden at tage højde for ferieændringer.

2. Beskriv opgaverne

En helt almindelig kalender eller en tavle er et rigtig godt redskab, når du skal skabe overblik over de opgaver medarbejderne skal løse og hvem, der skal løse dem.

Med en kalender eller tavle kan alle se, hvad der skal laves og hvem der skal gøre det. På den måde minimerer du risikoen for misforståelser, siger ledelsesrådgiveren og minder om, at der skal udpeges en, der er ansvarlig for bedriften, når du selv holder ferie.

3. Påskøn indsatsen

I perioder, hvor der er måske er lidt underbemanding og ekstra travlt, er det vigtigt at påskønne medarbejdernes indsats:

Det kan være en sodavand i varmen, kage til kaffen om eftermiddagen, eller hvad du nu kan finde på. Det er ikke så vigtigt, hvad du gør, men at du gør noget så medarbejderne mærker, at du påskønner deres indsats, lyder det fra Jette Sandager.

Personalehåndbogen kan også være en hjælp

Har du allerede en personalehåndbog, er du godt på vej til en god ferieplanlægning. Personalehåndbogen beskriver nemlig retningslinjer for registrering af overarbejde, pauser og meget andet. Du er også velkommen til at kontakte ledelsesrådgiver Jette Sandager for at få gode råd til ferieplanlægningen eller hjælp til at lave en personalehåndbog.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV