Foreningens arbejde sparer landmænd i oplandet til Nakskov for 11,3 mio. kr.

29. marts 2023

Sådan lød det fra Torben Hansen, der er formand for VKST, da han sammen med foreningens næstformand John Nielsen holdt beretning på den ene af foreningens to generalforsamlinger.

-I vandplanerne skal der være 88 pct. efterafgrøder i oplandet til Nakskov Fjord, men VKST’s arbejde viser, at der er beregningsfejl i vandplanerne. Og det sparer landmændene i oplandet for 688 kr. pr. ha om året, lød det fra Torben Hansen, der understregede det unikke i, at VKST’s erhvervspolitiske afdeling kan levere den slags resultater.

-Det kan vi kun fordi, vi har medlemmernes opbakning og I får virkelig noget for kontingentet sagde formanden.

Fejl i vandplanerne:

Formand og næstformand havde delt beretningen mellem sig, og næstformand John Nielsen fortalte blandt andet om foreningens arbejde for ordentlige erstatninger til dem, der er ramt af BNBO’er.

-Dem, der har en BNBO skal have erstatning efter taksationskomissionens afgørelse, sagde næstformanden og opfordrede desuden til, at man så på mulighederne i BNBO-arealerne efter erstatningen var givet:

-Måske kan arealerne bruges til klimaskov eller øget biodiversitet? Lød det fra John Nielsen.

I den efterfølgende debat kom man langt omkring: der var ønske om medlemsrabat på rådgivningen og ros til foreningens politiske arbejde.

LU-formand: Fremtiden er grønne partnerskaber

Som afslutning på generalforsamlingen holdt LU-formand Niels Skovgaard oplæg, hvor han gav sit bud på, hvilke muligheder fremtiden bringer for dansk landbrug og de kommende generationer af landmænd. Grønne partnerskaber med andre brancher og kunsten at vende klimaudfordringen til en fordel er ifølge Niels Skovgaard noget af det, der skal åbne nye markeder for dansk landbrug. Optimismen smittede af på flere af de fremmødte, der gav udtryk for, at mange flere kunne blive inspireret af Niels Skovgaards oplæg.

Genvalg til bestyrelsesmedlemmer

John Nielsen blev genvalgt til formandskabet for VKST, mens Jens Ringsing blev genvalgt til bestyrelsen. Som suppleant blev Steffen Hansen valgt. Der deltog 122 i generalforsamlingen.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)