skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Forsikring Af Nedlukkede Minkfarme
  • Alle

Forsikring af nedlukkede minkfarme

Som forhenværende minkavler er det vigtigt at have styr på forsikringerne nu. DLBR Forsikringsmæglerne kommer her med deres bud på, hvordan du skal forholde dig til forsikringer, hvis du står med en nedlukket minkfarm.

Der kan gå op til 3 år, før værdien er fastlagt

Der står mange tomme minkhaller på de tidligere minkfarme og der er også mange steder udstyr i form af bure, maskiner til pelsning og behandling af skind, foder m.m. Bygninger og redskaber, der blot venter på, at erstatnings- og taksationskommissionen kommer forbi og fastsætter erstatningen. Men det kan trække ud.

Ifølge de seneste forlydender, kan der gå op til tre år, før værdien er fastlagt og erstatningen udbetalt. I ventetiden skal ejeren holde bygninger, inventar og maskiner i god og brugbar stand for at være sikker på at få den rigtige erstatning fra staten.

Sæt ikke lave forsikringssummer

Vi har set, at forsikringsselskaber har anbefalet deres kunder at sætte lave forsikringssummer på de ubenyttede bygninger og løsøret. Forsikringssummer, der kun dækker oprydningsomkostningerne efter en skade.

Men er du uheldig, og dine bygninger lider stor skade ved en brand eller storm, risikerer du med for lave forsikringssummer ikke at få erstattet bygningernes reelle værdi – hverken af forsikringsselskabet eller af staten.

Bygninger og inventar skal forsikres, som var de i drift

Det er vigtigt at sikre værdien af produktionsapparatet, indtil staten har fastlagt erstatningen. Derfor skal bygninger og inventar forsikres efter samme principper, som var virksomheden i drift.

Er der tale om gode og vel vedligeholdte bygninger, skal de forsikres til nyværdi. Vil forsikringsselskabet ikke det, skal de forsikres til førsterisikoforsikring med en forsikringssum, der svarer til, hvad det vil koste at bygge tilsvarende nye bygninger/minkhaller og med tillæg af omkostninger til oprydning.

Nyere inventar forsikres til nyværdi og ældre inventar til den dagsværdi, det havde, da produktionen blev lukket ned.

Opbevares der stadig skind, skal de forsikres til deres aktuelle værdi.

Giver det anledning til spørgsmål, så kontakt DLBR Forsikringsmægler på tlf. 57 86 02 80 eller mail post@dlbrforsikring.dk

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV