skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Forsøg Dokumenterer Igen At Bedste Sikring Af Glyfosat-effekt Er Med Svovlsur Ammoniak

Forsøg dokumenterer igen at bedste sikring af glyfosat-effekt er med Svovlsur Ammoniak

Særligt et forsøg fra årets markvandring i forsøgsmarken ved Slimminge nær Ringsted, fik stor opmærksomhed, da VKST holdt markvandring mandag den 14. juni.

Forsøget viser, hvordan effekten af glyposat kan øges betragteligt med enkle midler – et interessant forsøg i en tid, hvor der atter er debat om brugen af glyposat og hvor mængden af efterafgrøder kan gøre det vanskeligt at behandle rodukrudt.

Se en kort video fra forsøget her:

Der bliver sået flere og flere efterafgrøder, og det gør bekæmpelse af rodukrudt som tidsler og kvik vanskeligere, fordi det ganske enkelt kan være svært at passe en behandling med glyfosat ind i sædskiftet.

Hvis rodukrudt udgør et massivt problem, kan det i visse tilfælde give mening at nedvisne nogle enkelte afgrøder med glyfosat inden høst. Når kvik og tidsler står helt grønne inden høst er effekten god.

Tydelig effekten af glyfosat, når der tilsættes svovlsur ammoniak

Det interessante forsøg på forsøgsmarken hos VKST viser utroligt tydeligt, at effekten af glyfosat bliver forøget væsentligt, når der tilsættes svovlsur ammoniak til glyfosaten.

Svovlsur ammoniak har vist sig langt mere effektiv end blot at forsure sprøjtevæsken med fx NovaBalance eller BioNutria pH control.

På billederne ses det tydeligt, hvordan brugen af svovlsur ammoniak har en positiv effekt på effekten af glyposat i nedvisning.

Se forskellen mellem de 3 forsøg her:

0,36 Glyphomax HL
Dysse: MD 020 Gul, 240/ha

0,36 Glyphomax HL
+ NovaBalance
Dysse: MD 020 Gul, 240/ha

0,36 Glyphomax HL
+ 2 kg Svolsur ammoniak 21 og + Agropol
Dysse: MD 020 Gul, 240/ha

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV