Gode nyheder til griseproducenterne: Nu kan der tjenes penge igen

11. juli 2022

Regnskaberne for griseproduktionen for 2021 er landet, og det er ikke så slemt, som de fleste har frygtet. Kombineret med de nye prognoser, der spår om stigende afregningspriser, så kan det atter betale sig at producere grise i 2022/23.

De seneste 12 måneder har været en lang og hård periode for griseproducenter, der med kombinationen af en rekordlav notering og en meget høj foderpris, har måtte sande, at det ikke er muligt at tjene penge på at producere grise. Tværtimod.

Men nu kommer VKST Griserådgivning med gode nyheder i danske sommervarme. Det ser nemlig ikke så sort ud alligevel.

Vi har som udgangspunkt faktisk i gennemsnit et positivt resultat på grisebedrifter i 2021

-Vi har nu afsluttet regnskabssæsonen 2021, og vi kan se, at det ikke er gået så slemt, som nogle måske havde frygtet, siger økonomirådgiver i VKST Finn Skotte, der er specialist inden for griseøkonomi.

-Vi er naturligvis ikke oppe på det niveau i indtjening, som vi havde i de tre jubelår 2017, 2019 og 2020, men vi har som udgangspunkt faktisk i gennemsnit et positivt resultat på grisebedrifter i 2021, siger han.

Nye prognoser: Du kan tjene penge i kommende høstår

Mange har i løbet af det første halvår af 2022 gået med tankerne om at dreje nøglen til grisestalden. Men med det positive regnskabsresultat og de nye prognoser for kommende høstår, så bliver det ikke nødvendigt, mener griserådgiver Gitte Hansen fra VKST.

-Hvis vi går ind og ser i den nye prognose, der er kommet med stigende afregningspriser, og vi holder det sammen med de forudsigelser om, hvad der er muligt at disponere korn til, så kan vi faktisk tjene penge i griseproduktionen i det kommende høstår, spår griserådgiveren.

Prognosen kommer på baggrund af, at der er meget faldende produktion i landende omkring Danmark, hvilket vil give en højere afregning og dermed skabe en bedre balance i bytteforholdet mellem foder og stykpris.

Du kan se alle resultaterne fra 2021 og de forventede priser for 2022/23 samt niveau for dækningsbidrag for kommende høstår i videoen herunder sammen med Finn Skottes og Gitte Hansens analyse af tallene:

Ønsker du hjælp til at vurdere lige præcis din økonomiske situation og få lagt en strategi for din griseproduktion, så tag fat i Gitte Hansen på telefon 2163 0397 eller din egen griserådgiver i VKST.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)