Grovfoderanalyser

29. november 2022

Næringsindholdet i grovfoder er vigtigt at vide for dig, der har kvæg eller heste. Er du grovfoderproducent, er det også nemmere at sælge dit grovfoder til en god pris, hvis du har en analyse på det.

Til heste er det især indholdet af energi, protein og sukker, der er essentielt at kende. Med en grovfoderanalyse, får man svar på om grovfoderet egner sig til nøjsomme heste, avlsheste eller sportsheste. Gennem foderplanlægning, kan man også mere præcist tilføje den mængde, protein, fedt, stivelse, vitaminer og mineraler via kraftfoder, som ens grovfoder ikke indeholder. På den måde får hestene samlet set opfyldt deres behov for energi og næringsstoffer.

Ved grovfoderanalyser til kvæg, ser vi gerne på tørstof, protein, energi, NDF (cellevægsstoffer) og fordøjeligheden af NDF. Et højt indhold af NDF og en god fordøjelighed af heraf er sammen med et optimalt indhold af energi vigtigt for køer der skal give mælk. Med en analyse finder man ud af hvor stor en del af grovfoderet, der bør indgå i foderplanen samt om det egner sig til malkekøer, kvier eller kødkvæg. Vi har også mulighed for at se på indholdet af mælkesyre og eddikesyre samt forholdet imellem dem. Dette er vigtigt for optimal ensilering og god smagbarhed.

Priser ligger fra 675 kr på kvæg og 750 kr på hest. Ovenstående parametre er blot et udsnit af det analyserne fortæller.

Er du interesseret i at høre mere, kontakt Kathrine Gaarde Jakobsen på kgm@vkst.dk eller 40237394.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)