skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Har Du Fået Opkrævning Fra Barsel.dk? Derfor Skal Du Betale Bidrag Som Selvstændig
  • Alle

Har du fået opkrævning fra Barsel.dk? Derfor skal du betale bidrag som selvstændig

Mange selvstændige i landbruget og i andre erhvervsvirksomheder har i løbet af september modtaget brev fra barsel.dk, hvor de er blevet bedt om at betale bidrag til barsel.dk – og den er god nok, du skal betale, også selvom du ikke skal på barsel nu eller i fremtiden.

Alle selvstændige er fra 1. januar 2021 blevet en del af barsel.dk, der er en barselsordning for private arbejdsgivere, som nu også omfatter selvstændige. Det betyder, at du skal betale bidrag til barsel.dk – og det starter nu, og du skal senest betale d. 1. november 2021.

Hvorfor skal du betale bidrag?

I forbindelse med finansloven for 2020 blev en politisk aftale indgået om, at selvstændige skulle have samme barsels-sikkerhed som private. Ordningen betyder, at du som selvstændig nu har mulighed for at få kompensation fra barsel.dk, og at du dermed får større økonomisk sikkerhed under barsel – udover barselsdagpenge.

Kompensationen svarer til det beløb, som private arbejdsgivere kan få udbetalt fra barsel.dk, når de udbetaler løn til deres ansatte på barsel.

Formålet er at styrke kvinders incitament til at blive selvstændigt erhvervsdrivende samt forbedre lønkompensationen i forbindelse med barsels- og forældreorlov for både mænd og kvinder.

Det betyder, at alle selvstændige med en årsindtægt, der er højere end den maksimale dagpengesats, som er 231.920 kr. i 2021, for første gang nu bliver opkrævet at betale ét beløb svarende til lidt over 100 kr. om måneden til barselsfonden.

Det er uanset, om du selv har børn eller ej. Om du ikke har lyst til at få børn. Eller om du har ansatte med eller uden børn eller ej.

Så meget skal du betale

Bidraget til Barsel.dk som selvstændig i kalenderåret 2021 er på 1.225 kr.

Har du allerede modtaget brevet med opkrævning fra Barsel.dk, skal du blot betale regningen. Har du spørgsmål til ovenstående, eller hvorfor du som selvstændig skal betale til barsel.dk, er du mere end velkommen til at kontakte din regnskabsassistent i VKST.

OBS! Du er ikke selvstændigt erhvervsdrivende, hvis du driver et A/S eller ApS

 

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV