skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Husk: Få Afstemt Overarbejdstimer Med Din Medarbejder

Husk: Få afstemt overarbejdstimer med din medarbejder

Det er dit ansvar som arbejdsgiver at sikre, at arbejdstidsloven bliver overholdt, og derfor også dit ansvar at sikre, at din medarbejders overarbejdstimer stemmer overens med det antal, du selv har anført på medarbejderen.

Derfor er det også vigtigt at få afstemt overarbejdstimer med dine medarbejdere jævnligt. På den måde er du sikker på, at der ikke opstår uoverensstemmelser mellem dig og dine medarbejdere, og at I begge har det forkromede overblik over den enkeltes arbejdstid i løbet af ugen.

Derfor skal du afstemme overarbejdstimer hver uge

En god regel at indføre i virksomheden er, at der skal underskrives overarbejdstimer hver uge af både arbejdsgiver og arbejdsmodtager. For dig som arbejdsgiver giver det dig flere fordele at få indført dette:

  • Du får overblikket til at tilrettelægge afspadsering og dermed arbejdstilrettelæggelse
  • Du kan bruge overblikket til at vurdere, om der er det korrekte antal ansatte i virksomheden
  • Opstår der en eventuel tvist angående overarbejdstimer, har du dokumentationen i orden

Opret et timesagsregnskab

Ledelseskonsulent Jette Sandager fra VKST anbefaler, at man for begge parters skyld – både arbejdsgiver og medarbejder – holder sig ajour med overarbejdstimerne ved at føre et timesagsregnskab.

Ved at bruge de digitale programmer kan både arbejdsgiver og medarbejder også spare en masse tid

”Der findes faktisk flere tidsregistreringsprogrammer til landbruget, hvor den automatisk registrer timer, så det ville være oplagt at bruge det, så I er sikret det korrekte antal timer,” siger Jette Sandager.

Hun nævner programmer som Smarttid og Farmtime som eksempler på programmer, der er designet til tidsregistrering i landbruget. Ved at bruge de digitale programmer kan både arbejdsgiver og medarbejder også spare en masse tid, da der ikke skal udfyldes fysiske timesedler.

Kontakt din løn- eller ledelsesrådgiver

Er der opstået en tvist om overarbejde i din virksomhed, eller har du brug for rådgivning og sparring angående overarbejde eller andre løn- og ledelsesanliggender, er du velkommen til at kontakte ledelseskonsulent Jette Sandager eller Økonomi- og lønkonsulent Heidi Rosenkilde Larsen på telefon 7027 9000.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV