Investeringer over nettet: Tænk dig godt om!

13. januar 2022

Tænk dig godt om, før du investerer over nettet. Lyder afkastet for godt til at være sandt, så er der muligvis svindel indblandet. Normalt er der under visse forudsætninger fradrag for tab ved investeringer, men ikke hvis du bliver bedraget. Det viser netop en ny afgørelse ved Vestre landsret.

-Vi ser flere og flere sager, hvor personer er blevet ringet op og opfordret til at investere en given sum penge i værdipapirer. Værdipapirerne bliver købt over nettet. Dem der køber aktierne har ovenikøbet undersøgt om virksomheden, der sælger aktierne var til at identificere og i det hele taget virkede troværdig inden de handlede. Men der er altså tale om bedrag!

Det siger økonomikonsulent Heidi Rosenkilde Madsen fra VKST.

Hun kommer med advarslen efter en ny afgørelse fra Vestre Landsret, hvor den har fundet, at skatteyderen ikke er berettiget til fradrag for tabet. Personen overførte i 2017 mere end 120.000 kr. til udlandet på investeringer. De penge er nu tabt.

Professionelle bagmænd

Ifølge Heidi Rosenkilde Madsen er der i mange tilfælde tale om bagmænd, der udgiver sig for at være ansat hos et investeringsselskab.

Køberen af aktierne modtager en professionel kontrakt, når aftalen om investeringer laves, og er løbende i kontakt med deres investeringsrådgiver. Der er altså ikke umiddelbart noget mærkeligt ved aktiehandlen.

Bedraget afsløres først, når aktierne skal sælges

-Der kan sagtens komme løbende afkast ind på aktiekøberens danske bankkonto. Men først den dag, køber ønsker at sælge, opstår problematikken. Ejeren af aktierne kan pludselig ikke få investeringsrådgiveren til at sælge værdipapirerne, og senere kan han heller ikke længere få kontakt til ham, forklarer økonomikonsulenten.

Der er ingen fradrag, hvis du bliver snydt!

Der vil normalt være skattefradrag på tab på fordringer. Men det kræver, at du har forsøgt at inddrive gælden, og at debitor kan identificeres.

-I sager om decideret svindel har Skatterådet taget stilling til, at tabet ikke opfylder ovenstående krav, og derfor kan man ikke få fradrag. Og det er netop det vi ser med den her nye afgørelse ved Vestre Landsret, siger Heidi Rosenkilde Madsen og afslutter:

-Hvis man investerer over nettet, er der al mulig god grund til at tænke sig mere end almindeligt godt om. Hvis det lyder for godt til at være sandt – så er sandsynligheden for, at svindel er indblandet, stor.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.