Kiselgården har ikke kun en vision om at dyrke verdens bedste grøntsager

22. februar 2019

Kiselgården har siden 1985 været et biodynamisk og økologisk landbrug og i dag dyrker de alle former for grøntsager, rodfrugter og kartofler på 70 ha. Grøntsagerne leverer de til grossister, restauranter og til privatkunder. På Kiselgården har de ikke kun en vision om at dyrke nogle af verdens bedste grøntsager, de ønsker også at være en god arbejdsplads for deres medarbejdere. Ask og Amy Rasmussen driver Kiselgårde og har 6 ansatte og flere hjælpende hænder i højsæsonen. I takt med at der kommer flere medarbejdere, har Amy været på lederkursus hos VKST. Læs mere her, hvor hun fortæller hvilke ledelsesredskaber, hun bruger fra kurset i dag.

Brug kommunikation rigtigt og skab mening

Kommunikation er et fabelagtigt ledelsesinstrument, og er noget som både medarbejdere, ledere og landmænd har gavn af. Det mener Amy Rasmussen, der har stor glæde af de redskaber, hun har fået inden for kommunikation. Redskaber som er med til at styrke dialogen yderligere til sine medarbejdere.

Det er vigtigt at det budskab, jeg kommunikerer til mine medarbejdere, også er til gavn for dem, siger Amy Rasmussen.

Derfor spiller kommunikation ikke kun en vigtig rolle på Kiselgården, når hverdagens opgaver skal løses. Den skal også være effektiv og synlig på lang sigt.

– Jeg skal have hele holdet med og vise dem fremtiden. Det gør jeg først ved at sælge idéen til dem, og bagefter fortæller planen for, hvordan vi når derhen. Vi driver ikke kun landbrug, vi driver også virksomhed.  Derfor skal kommunikationen ikke være my way or no way, for vi er fælles om at løse opgaverne, siger Amy Rasmussen.

Nye perspektiver skaber en bedre ledelse

– Et kursus i ledelse har givet mig nye perspektiver til, hvordan jeg også kunne gøre, hvis jeg havde haft bedre redskaber dengang. Derfor er jeg glad for, at jeg allerede nu er begyndt at bruge det i praksis, siger Amy Rasmussen.

Det har derfor også spillet en central rolle for Amy, at hun har deltaget i kurset sammen med andre landmænd.

Vi landmænd forstår hinandens problematikker i hverdagen. Det føles som om, at vi taler det samme sprog, og det er enormt lærerigt. Det skaber et fællesskab, hvor der er plads til at dele viden og erfaringer på kryds og tværs af hinanden som kolleger, siger Amy Rasmussen.

Vi investerer i et fælles sprog

For Amy er det ikke bare et kursus i ledelse, men det er en investering i et fælles sprog, som hun håber andre landmænd vil være en del af.

Jeg har fået mange redskaber med mig, og derfor har jeg allerede anbefalet andre at tage kurset, som har med ledelse at gøre. Det er en god investering i et fælles sprog mellem landmændene og medarbejderne. Ledelse er enormt vigtigt for at medarbejderne trives og glade. Det er vejen frem i en hård branche, siger Amy Rasmussen.

Hvad kan VKST gøre for at styrke min ledelse?  

På afdelingen Ledelse og HR i VKST er man glade for, at kurset i ledelse bliver taget så godt imod og er til stor gavn for landmændene. Kurset er for alle, der har en lederfunktion og som ønsker at få ny viden med i rygsækken.

– Uanset om du er leder for få eller mange ansatte, er god ledelse helt centralt for, at landmændene kan skabe resultater ude i virksomheden, udtaler VKST ledelse og løn.

Udover ledelseskurser tilbyder VKST også skræddersyet rådgivning til ledere og landmænd. Her tages der udgangspunkt i den enkelte landmand og hvilket behov den enkelte har.

– Vi er ude hos virksomhederne, i marken eller i stalden, hvor vi målretter en tilpasset rådgivning for virksomheden, udtaler VKST ledelse og løn.

Kan vi styrke din ledelse?

Ønsker du også at styrke din ledelsesstil gennem et kursus eller med et besøg hos dig, kan konsulenterne fra HR og Ledelse hos VKST give dig nye ledelsesinstrumenter.

Kontakt en konsulent fra VKST her eller for yderligere oplysninger – naturligvis helt uforpligtende.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.