skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Kører Du Med Arbejdsplaner På 14 Dage? Så Laver Du Måske Fejl, Når Du Beregner Ferie

Kører du med arbejdsplaner på 14 dage? Så laver du måske fejl, når du beregner ferie

Der er mange, der laver vagtplaner med en gennemsnitlig arbejdstid på 37 timer over 14 dage. Det er der ingen problemer i, tværtimod giver det fleksibilitet på bedriften og medarbejderne får lidt mere sammenhængende fri i den ene uge.

Men lønteamet i VKST oplever ofte, at 14-dages arbejdsplanen giver anledning til misforståelser når det kommer til afregning af feriedage.

Heidi Rosenkilde Larsen er en del af lønteamet og arbejder med ansættelseskontrakter. Hun fortæller, at arbejdsplanen på 14-dage betyder, at mange arbejdsgivere ofte kommer til at regne med for få feriedage:

-Hvis man laver vagtplaner med et gennemsnit på 37 timer over 14 dage, så er den ene arbejdsuge ofte kun på 4 dage. Når medarbejderen så går på 14 dages ferie, så kommer mange arbejdsgivere ofte til at regne med 9 feriedage, og ikke de 10 som medarbejderne burde have, siger Heidi Rosenkilde Larsen.

Fejlen skyldes, at mange arbejdsgivere tænker, at den dag, der er ”tilovers” i den 4 dages arbejdsuge, ikke tæller med, siger Heidi Rosenkilde Larsen. Men det skal den.

-Den sidste dag skal tages med i regnestykket, når man beregner ferie, fortæller hun.

Ferie i de korte arbejdsuger

Hvis en medarbejder holder usammenhængende ferie, og altså holder fri en enkelt uge, så skal du være særlig opmærksom, hvis det er i medarbejderens korte arbejdsuge han eller hun holder fri.

-I det tilfælde, så betragtes den ferieuge som en uge på 5 dage. Men ofte ser vi, at både arbejdsgiver og medarbejder tror, at den uge kun skal tælle for 4 feriedage. Men det er ikke korrekt, den tæller for 5 dage, for medarbejderes holder jo ferie i alle 5 dage, siger Heidi Rosenkilde Larsen.

Holder en medarbejder ferie fra søndag til og med efterfølgende søndag er det 5 feriedage, uanset hvordan arbejdsskemaet er lagt.

Får styr på reglerne med det samme

Hun opfordrer til, at man kontakter lønteamet, hvis der opstår usikkerhed omkring feriereglerne.

-Det er meget bedre at tage det i opløbet inden man har en situation, hvor man måske skal til at diskutere det med en medarbejder. Så hellere ringe til os og være helt sikker på, at man gør det rigtigt, lyder opfordringen fra Heidi Roskilde Larsen.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV