skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Landmand: Det Er De Her Fire Afgrøder, Jeg Tjener Penge På

Landmand: Det er de her fire afgrøder, jeg tjener penge på

Jens Ellegaard fra Højstrupgård på Sjælland er ikke i tvivl om, hvor han tjener pengene henne på sin planteavl.

Han får nemlig lavet DBII Tjek Mark, der er et benchmarkingprodukt, som tager udgangspunkt i højaktuelle data og giver kendskab til din bundlinjeøkonomi på afgrødeniveau lige efter høst.

Og det er netop på grund af DBII Tjekket, at Jens Ellegaard nu ved præcis, hvilke afgrøder han tjener sine penge på.

– Det er frøavlen, det er spinat og kløver og græsfrø, jeg tjener pengene på, siger Jens Ellegaard, da VKST tager en snak med ham om DBII Tjekket.

DBII Tjekket gav anden vigtig info

Det er dog ikke kun informationen om, hvor man tjener pengene, der er vigtig for Jens Ellegaard, når han får DBII Tjekket. Via DBII Tjek fandt han nemlig også ud af, hvad der ikke var så godt for dem.

Det med at have andenårshvede, det er vores jordtyper ikke stærke nok til, så det skal vi holde os fra

– Vi har jo også fundet ud af, at det med at have andenårshvede, det er vores jordtyper ikke stærke nok til, så det skal vi holde os fra, siger Jens Ellegaard, der dog har en løsning til det:

– Så kan vi dyrke noget maltbyg i stedet for, og den vej rundt kan vi også få reduceret græsukrudtet ved at have noget mere vårsæd.

God, gennemsnitlig bundlinje på lang sigt

Ifølge DBII-rapporten er det hvidkløveren, græsfrøen og spinaten, der giver den største indtjening hos Jens Ellegaard og derfor også de tre afgrøder, der burde dyrkes over det hele. Alligevel har han en frøandel på 25 procent på Højstrupgård.

Den giver en god, gennemsnitlig bundlinje på lang sigt

– Når vi kigger ned i bundlinjen i DBII, kan jeg jo godt se, at vi burde have spinat, græsfrø og hvidkløver i det hele, men sædskiftemæssigt går det jo ikke an i forhold til græsukrudt og sædskiftesygdomme særligt i spinaten, siger Jens Ellegaard og fortsætter:

– Så vi vurderer egentlig, at over tid, så er den strategi, vi har med godt 25 procent frø, den helt rigtige. Den giver en god, gennemsnitlig bundlinje på lang sigt.

Fremmede øjne på planteavlen er guld værd

Når Jens Ellegaard får afleveret sin rapport med DBII Tjekket, er det ikke den faste planteavlskonsulent, der kommer ud til Jens. Og det er han faktisk glad for.

– Det er så lige at få et par andre øjne på, som kommer ganske kort tid efter høst. Og det gør da, at man lige får snakket om nogle andre områder, som vores faste konsulent ellers ikke så tit kommer ind på. Så jeg synes, at det er rigtig godt med fremmede øjne på.

Han ser også en stor fordel i, at rapporten bliver afleveret ganske kort tid efter høst, ligesom han fremhæver det gode i, at DBII både kommer efter høst med standardiserede priser og igen til maj med opdatering af endelige priser.

Se videoen med Jens herunder og hør, hvorfor det er to fordele.

Du kan læse mere om DBII Tjek Mark her på hjemmesiden, og du er også mere end velkommen til at kontakte Peter Balslev eller Susanne Feldthusen, hvis du ønsker at vide mere.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV