Landmand: Jeg skal ikke fristes til at bruge kassekreditten til at købe nye maskiner

6. november 2020

For Flemming Risbjerg fra Skibby på Sjælland står der en ting klart.

– Likviditet, likviditet, likviditet.

Likviditet er noget af det vigtigste for økonomien i en landbrugsvirksomhed, hvis du spørger landmand Flemming Risbjerg. Det har han lært gennem de seneste år.

– Er der noget, jeg har lært, så er det, at likviditeten er noget af det vigtigste for en virksomhed som min. Jeg skal ikke fristes til at bruge min kassekredit til at købe maskiner eller andet større udstyr for. Overskudslikviditeten skal være til rådighed, når tiderne bliver presset igen, eller når vi skal udvikle i virksomheden, siger Flemming Risbjerg.

Bliver styret i den rigtige retning

Flemming bruger derfor en sparringspartner, når det gælder det økonomiske aspekt i sin virksomhed, så han er sikker på at blive styret i den rigtige retning.

Jeg har brug for at vide, hvornår jeg er ved at gøre noget forkert, og hvad jeg kan gøre bedre

– Jeg har ikke brug for at få at vide, når jeg gør det godt. Det ved jeg godt selv, når jeg gør. Jeg har brug for at vide, hvornår jeg er ved at gøre noget forkert, og hvad jeg kan gøre bedre, siger Flemming og uddyber:

-Det er derfor at den her sparring, jeg får, er så vigtig for min virksomhed. Henrik er ærlig og lægger ikke fingrene imellem og tør at slå mig i hovedet, når jeg får en skør ide. Men han udfordrer mig også og presser mig dermed i den rigtige retning.

Ingen kassekredit og ingen banklån

Det er økonomirådgiver Henrik Holm Andersen fra VKST, der er Flemmings sparringspartner. Han er enig i, at den gode ping-pong landmand og rådgiver imellem er utrolig vigtig – ikke kun for rådgiverforholdet, men også for Flemmings virksomhed.

– Som økonomirådgiver og sparringspartner er det vigtigt at kunne både udfordre og inspirere landmanden, så han tager føring og når sine mål, siger Henrik Holm Andersen.

Igennem flere år har Henrik Holm Andersen og Flemming Risbjerg oparbejdet en tæt professionel relation, hvilket har været en gevinst for Flemmings virksomhed.

På grund af den sparring har jeg i dag en meget bedre likviditet, jeg har ingen kassekredit og ingen banklån

– Det er den bedste form for rådgivning, man kan få. Blandt andet på grund af den sparring har jeg i dag en meget bedre likviditet, jeg har ingen kassekredit og ingen banklån, siger Flemming Risbjerg og tilføjer:

– Det er meget nemmere at drive virksomhed med en god økonomi, og det gør jeg blandt andet pga. Henrik. Han har skubbet mig i en retning, der gør, at min økonomi er blevet meget bedre, også når det kommer til forholdet med banken, der er meget mere samarbejdsvillig nu, hvor jeg selv kan finansiere meget af det, når jeg skal udvide til næste år.

Få hjælp til at skabe en sund bundlinje

Hvis man tjener penge hvert år, men likviditeten går den forkerte vej, er det ikke nemt at drive virksomhed. Hos VKST er rådgiverne i økonomiafdelingen professionelle og bredt funderede medarbejdere, der brænder for både dig og din virksomhed. De er med til at sikre en god likviditet og kan hjælpe dig med alt fra strategi og forretningsudvikling til produktionsøkonomi, benchmarking, investering, finansiering og meget mere.

Din økonomirådgiver hjælper dig med den økonomiske planlægning og opfølgning og analyserer dine resultater og sørger for at udvikle både dig og din virksomhed til en frugtbar virksomhed med en sund bundlinje.

Du er velkommen til at kontakte Økonomirådgiver og Kundechef Henrik Holm Andersen, hvis du ønsker at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med økonomirådgivning.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.