skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Markedsopdatering | Uge 25 | Priser På Høst 2022

Markedsopdatering | Uge 25 | Priser på høst 2022

Har du ikke prissat din høst for 2022, er her en opdatering på opnåelige priser. Priserne er et gennemsnit af de oplysninger vi har fået fra grovvareselskaberne, hvilket betyder der kan være variationer i priserne både i opadgående- og nedadgående retning.

Bælgsæden er stadigvæk i høj kurs og har fået et prisløft siden sidste opdatering i uge 3. Alle foder-afgrøderne vårbyg, hvede, foderhavre og rug, har haft prisstigninger siden sidste opdatering i uge 19. Det med at spå om hvordan markedet udvikler sig, og komme med en salgsstrategi, er i disse tider umulig bl.a. på grund af den fortsatte udvikling i krigen i Ukraine. Faktum er at priserne har nået et højt niveau sammenlignet med de prisniveauer vi har set de seneste år.

Tabel 1. Højest opnåelige, aktuelle priser uge 25 (uge 19), 2022 på økologiske foderafgrøder høst 2022 leveret. Priser i kr./hkg, ab gård, uden gebyr, fradrag mm.


Brødhvede ligger fortsat højt, mens grynhavren er steget fra sidste opdatering. Rapsen er faldet, men ligger stadig højt i forhold til at være steget meget efter at have ligget på omkring 650 kr./hkg i en lang periode. Raps vinder indpas som fedtkilde i foderblandinger til malkekøer, og det sikrer en god afsætning. Brødrug er steget på linje med foderrug.

Tabel 2. Højest opnåelige, aktuelle priser uge 25 (uge 12), 2022 på økologiske konsumafgrøder høst 2022 leveret. Priser i kr./hkg, ab gård, uden gebyr, fradrag mm.


*Prisniveauet for brødhvede afhænger af flere kvalitetsfaktorer herunder proteinindhold

**Glutenfri grynhavre afhentet og afregning januar 2023. Du skal derfor kunne opbevare afgrøden selv.

*** Pris på 709 kr./hkg er under konceptet ”Growers Finest” fra DLG. Kontakt DLG for flere informationer.

Vi opfordrer altid til at kontakte flere købere og at du altid får oplyst priser på de forskellige fradrag og gebyrer.

Yderligere oplysninger kontakt juniorøkologikonsulent Jens-Peter R. Paulsen

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV