skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Markedsopdatering Uge 28

Markedsopdatering uge 28

Status før høsten 2021

Det er altid en god idé at undersøge markedet inden høsten for alvor går i gang. Der kan være gode penge at hente, ved at spørge forskellige grovvarer, og samtidig få afdækket prisen på noget af den kommende høst. Nogle firmaer udtaler, at der pt. ingen priser er på konsum, dvs. brødhvede, grynhavre og glutenfri havre, men at de arbejder på det. Prisen på maltbyg er faldet ift. uge 25. Det er dog positivt, at der igen er pris på maltbyg. Bemærk, at det er specifikke sorter af maltbyg som grovvaren efterspørger, og prisen i tabel 2 er for disse sorter.

Priserne i tabellen er aktuelle og højest opnåelige og det betyder, at det er den højeste pris, der er oplyst af en række forskellige grovvare- og handelsvirksomheder dags dato på høst 2021. Priserne er uden fradrag ab gård. Der kan muligvis opnås en højere pris, såfremt afregning først sker i januar 2022 – Men med betaling af lagerleje og en mulighed for svind på lager, skal prisen som regel være min. 10 – 15 kr. højere end høstprisen, for at det kan betale sig.

Af tabel 1 ses et fald i priserne ift. uge 25, hvilket vi ofte ser i ugerne op til høst. De forskellige aktører har ofte allerede handlet det de har behov for, og bliver på det grundlag mere forsigtige i deres udmeldinger. Samtidig afventer de, hvor stor høst 2021 bliver.

Tabel 1. Højest opnåelige priser uge 28 2021 på økologiske foderafgrøder til høst 2021 leveret til grovvareselskab. Priser i kr./hkg uden gebyr, fradrag mm.  (tal i parentes er fra uge 25).

Tabel 2. Højest opnåelige priser uge 28 2021 på økologiske konsumafgrøder til høst 2021 leveret til  grovvareselskab. Priser i kr./hkg uden gebyr, fradrag mm (tal i parentes er fra uge 25).

*Prisen på maltbyg afhænger af sorten.

**Prisen på brødhvede (vår-/vinterhvede) afhænger af kvalitet, sort og type (min. 12 % protein).

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV