skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Mine Penge Ligger Ikke I Maskin-investeringer Til Kommende Sæson – Og Det Er En Helt Bevidst Strategi

Mine penge ligger ikke i maskin-investeringer til kommende sæson – og det er en helt bevidst strategi

Mogens Feldthusen ejer og driver Brandelevgaard nær Næstved på Sydsjælland, hvor han står for hele planteavlsdelen med ca. 900 hektar på bedriften.

Mogens er ikke fanatiker af nyt grej, men han indrømmer gerne, at han går op i en rigtig høj kapacitet.

-Rettidighed er noget, vi vægter rigtig højt her på bedriften, og så er vi også nødt til at have en høj kapacitet, siger Mogens Feldthusen.

Han har derfor valgt at investere i to (næsten) nye mejetærskere i den sæson, der lige er gået. To store, gule New Holland CR 9.90-mejetærskere med 35 fods skærebord. Med dem kan han høste 70 hektar om dagen.

Vi kører jo rigtig mange timer, så den investering var næsten uundgåelig

-Vi investerede både i de to nye mejetærskere og i vores egen halmpresser. Vi havde to ældre maskiner, der havde gået 9 og 13 sæsoner, så det var på tide. Vi kører jo rigtig mange timer, så den investering var næsten uundgåelig, forklarer den sydsjællandske planteavler.

Læs også: Book Maskinkaffe – et møde med maskinkonsulenten og gennemgang af din maskinpark
Læs også: Styrk planteavlen og få en bedre maskinøkonomi

I næste sæson skal pengene investeres et andet sted

Men der er ingen nye maskin-investering til næste sæson. Pengene skal nemlig bruges et andet sted.

-Vi har valgt at lægge pengene i kornopbevaring i stedet for – og det er en helt bevidst strategi, siger Mogens Feldthusen og uddyber:

– Det nytter jo ikke noget, at vi har to nye, store mejetærskere, hvis logistikken bagved ikke fungerer 100 procent. Så spilder vi jo bare unødig tid, og så bliver de for dyre at køre med i timen.

I dag tager Mogens Feldthusen korn ind tre forskellige steder, og det vil han gerne optimere. Derfor bygges der nu et nyt kornanlæg på bedriften.

Mogens Feldthusen foran byggeprojetket med de fire nye amerikanersiloer

-I dag er vi afhængige af, at vi skal to-tre steder hen for at komme af med kornet, så derfor har vi besluttet at bygge fire nye amerikaner-siloer. De kan håndtere kornet fra begge maskiner uden problemer, og så kan vi fx også spare en kornvogn, forklarer han.

Foretager ingen investeringer uden samtale med en konsulent

Selvom Mogens Feldthusen ikke er meget for at indrømme, at årets investering i to nye mejetærskere var uden forudgående samtale med en maskinkonsulent, fortæller han, at han altid konsulterer med en rådgiver inden investering i maskiner.

Han er god til lige at se, og om det er en opgave, vi kan tjene penge på

-Jeg foretager ingen investeringer i maskiner uden at have Christian (red. maskinkonsulent Christian Rabølle fra VKST) med ind over. Han er god til lige at se, om der er fornuft i det, og hvordan regnestykket kommer til at se ud, og om det er en opgave, vi kan tjene penge på at løse selv i stedet for at leje det ind, siger Mogens Feldthusen og afslutter:

– På det punkt er en maskinrådgiver guld værd.

Ønsker du også gode råd eller rådgivning i forbindelse med maskininvesteringer, er du mere end velkommen til at kontakte VKST’ maskinkonsulenter Christian Rabølle eller Søren Geert-Jørgensen – Lige nu kører vi også et tilbud på Maskinkaffe, der er en en 1,5 times samtale ude i din maskinhal med en gennemgang af maskinparken og en snak om din kapacitet. Læs mere her.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV