skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Niels Lavede En Turn-around Og Fik Bedriften På Rette Kurs

Niels lavede en turn-around og fik bedriften på rette kurs

Efter et generationsskifte, der ikke forløb som planlagt, stod svineproducent Niels Brems Jensen fra Fyn i en situation, de færreste landmænd ønsker at komme i. Han stod tilbage med slagtesvinestalde, der ikke kunne fyldes op, renoveringer, der ikke var penge til, og flere omgange med udbrud af PRRS.

”Det var en uholdbar og ukontrollerbar situation, hvor det eneste, jeg kunne gøre, var panisk at trække i alle håndtag på samme tid uden at have en decideret plan. Vi var i en situation, hvor vi konstant kørte på halve løsninger, og hvor vi simpelthen løb tør for tid. Det var hovedløst panik uden den store effekt,” forklarer Niels Brems Jensen om de turbulente år efter generationsskiftet i 2012.

Han fortæller, at de i flere år konstant arbejdede i en ond spiral, hvor den ene løsning efter den anden smuldrede i hånden på ham og resten af medarbejderstaben. At de brugte penge på rationelle løsninger ledet med dårligt management.

Niels gjorde det rigtige – bare forkert

I 2015 valgte Niels at tage fat i sin økonomiske rådgiver i VKST. Sammen gennemgik de bedriften og dens resultater, og det stod hurtigt klart, at der skulle laves en turn-around-plan.

”Udgangspunktet var at finde ud af, om VIrksomheden overhovedet havde en fremtid, og efterfølgende finde ud af, hvad potentialet var, så vi var sikre på, at det gav mening at fortsætte,” fortæller Økonomisk rådgiver i VKST Henrik Fugl-Johansen, der har hjulpet Niels gennem de seneste tre år.

Potentialet var der. Det viste sig, at Niels og resten af staben rent faktisk gjorde alle de rigtige ting. De gjorde dem bare ikke i den rigtige rækkefølge, og de gjorde det hele i panik uden tålmodighed og fokus.

Artiklen fortsætter under boksen…

Vil du også have bedre råd til livet?

Book et gratis møde med en rådgiver til en overordnet snak om potentialet i din virksomhed og hør, hvordan vi kan hjælpe dig med at få bedre råd til livet

Dit navn
Dit telefonnummer

Udfyld formularen herover, så kontakter vi dig med henblik på et gratis og uforpligtende møde.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få bedre råd til livet her.

Lyset for enden af tunnelen

Henrik fra VKST stod som tovholder på projektet og fik hurtigt både svinerådgivere og en ledelseskonsulent ind over, så det fulde overblik kunne skabes. Der blev kigget på balancen og blev solgt noget fra, så der blev frigivet nogle ressourcer, og stille og roligt kunne Niels mærke en mere og mere stabil drift.

”Før arbejdede vi i en ond spiral, hvor vi satte penge på alt. Nu startede vi en god proces, hvor vi lavede gode resultater og får startet en spiral, der går den anden vej. Det fungerede bare rigtig godt. Vi fik lavet en handlingsplan med en økonomi på hver handling. Pludselig arbejdede vi på noget, der var potentiale i, og hvor man kunne se lyset for enden af tunnelen,” fortæller Niels.

Han forklarer, at den største øvelse var først at gøre de ting, der giver flest penge, men som koster mindst, og derefter prioritere op, og rent faktisk producere noget, der giver resultater.

Derfor lykkedes det

Niels er i dag glad for, at han kontaktede VKST og fik stoppet hans famlen i blinde. Han er dog sikker på, at den succes, hans turn-around har været, kun skyldes én ting.

”En turn-around som denne kræver en, der tør tage teten og som ikke er en pleaser. Ellers drukner du i hverdagen fra den ene uge til den anden. Henrik har været helt unik som tovholder. Han har sørget for at holde gryden i kog og har ikke lagt fingre imellem. Han har stået frem, stillet krav til både mig og de andre konsulenter og derigennem sørget for, at der ikke var nogen flaskehalse. Det er det væsentligste for, at det her er lykkedes,” forklarer Niels og afslutter:

”Jeg havde ikke selv kunnet skabe den her turn-around. Uden hjælp fra VKST havde vi stadig stået i lort til halsen, eller var gået fallit. Man brænder ud, når man bliver ved med ikke at tjene penge, og så mister man lysten og troen på, at man kan. Men det ser heldigvis anderledes ud nu.”

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV