Ny pulje åbner: Tilskud til miljø- og klimateknologi

27. juni 2023

Til november bliver det endnu engang muligt at søge om tilskud til investeringer via ordningen Miljø- og klimateknologi. Puljen er historisk høj på hele 570 mio. kr.

Ordningen giver dig mulighed for at søge om tilskud til en række forskellige teknologier, som har en dokumenteret miljøeffekt.

Miljø- og klimateknologi 2023 giver tilskud til sektorerne: svin, kvæg, fjerkræ, planteavl og gartneri, og ansøgningsrunden er åben fra 16. november 2023 til 31. januar 2024.

Tilskud til teltoverdækninger og pesticidreduktion i planteavl

I år bliver der også oprettet et selvstændigt indsatsområde målrettet teltoverdækning af gylletanke, som det bliver muligt for landbrugsbedrifter inden for alle sektorer at søge om tilskud under. Og i 2023 kan du igen søge om tilskud til pesticidreduktion i planteavl – altså altså udstyr til sprøjter, radrensere, robotter m.m.

Til forskel fra Miljø- og klimateknologi 2022 vil det i 2023 ikke være muligt at søge om tilskud til fremme af dyrevelfærd i farestalde.

I artiklen på Landbrugsstyrelsens hjemmeside kan du se alle indsatsområderne og de tilhørende økonomiske puljer. Se artiklen her.

Går du med investeringsovervejelser? Så VENT!

-Går du med investeringsovervejelser til noget, der måtte vedrøre reduktion af ammoniakudledning fra stalde og reduktion af pesticidforbrug i planteavl, så vent lige lidt, til vi ved mere.

Det siger miljøkonslent Piil Krogsgaard fra VKST.

I sidste ansøgningsrunde hjalp hun mere end 100 landmænd med at søge tilskud til miljø- og klimateknologi – og pga den store pulje, fik alle tilsagn til midler. Og hun regner med, at det er ligeså i næste omgang.

Den sidste ansøgningsrunde i Landdistriktsprogrammet

Miljø- og klimateknologi 2023 er sidste mulighed for at søge om tilskud til miljø- og klimateknologier under Landdistriktsprogrammet. Ordningen er udelukkende finansieret med EU-midler. 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Piil Krogsgaard på tlf. 4040 5523 eller sende en e-mail til pkr@vkst.dk.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)