skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Ny Specialiseret Rådgivning Til Kvægbrugere På Østlige øer

Ny specialiseret rådgivning til kvægbrugere på Østlige øer

VKST har i løbet af sommeren ansat fire nye kvægrådgivere, der skal styrke specialiseringen inden for rådgivning til kvægbrugere på Bornholm, Fyn, Sjælland og Sydhavsøerne.

Hele fire nye kvægrådgivere er blevet ansat i rådgivningsvirksomheden VKST i løbet af sommeren. De skal være med til at udvikle den konstant voksende efterspørgsel på specialiseret rådgivning inden for kvæg.

Det er ikke længere nok at køre på rutinen. Der skal mere til, og det skal vi støtte landmændene i

-I dagens landbrug med voksende bedrifter, større sammensætninger af medarbejdere og stigende antal husdyr og et øget fokus på klima er det ikke længere nok at køre på rutinen. Der skal mere til, og det skal vi støtte landmændene i, forklarer vicedirektør i VKST, Marlene Sparre Ibsen.

-Derfor har vi i mange år på tværs af al vores rådgivning haft et stort og øget fokus på at specialisere vores rådgivning. Vores dygtige kvægrådgivere er nogle af de bedste i landet, og nu bliver mandskabet firedoblet, så vi virkelig kan styrke de enkelte fagområder, siger hun.

Rådgivningsvirksomheden har nemlig valgt at ansætte fire nye kvægrådgivere, der hver især er specialiseret inden for specifikke fagområder af kvægbruget.

Dermed er de nu seks kvægrådgivere i alt i VKST, der sammen med resten af teamet i KvægRådgivning Danmark (red. VKST, velas og Bronholms Landbrug & Fødevarer) skal hjælpe landets kvægbrugere med at udvikle og optimere deres produktion og forretning.

Giver en bedre rådgivning til landmændene

De fire nye kvægrådgivere i VKST har blandt andet speciale inden for malkning, management, foder, klima, lean, kalve, Arla klimatjek, sundhed og robotter. Sammen med kvægrådgiverne Lone Andersen og Jesper Hagelund, der har været ansat i VKST i mange år, kan de nu alle være med til at rådgive den samme landmand i stedet for, at der kun er tilknyttet én rådgiver til landmanden.

Ved at have denne form for rådgivning kan vi organisere kvægrådgivningen ud fra specialisering

-Ved at have denne form for rådgivning kan vi organisere kvægrådgivningen ud fra specialisering, så kvægrådgiverne ikke mindst kan spille hinanden gode, men så vi kan levere den bedste rådgivning til kunderne, siger Marlene Sparre Ibsen og uddyber:

-Så kvægbrugeren kan opleve, at der kommer én rådgiver og hjælper med foderoptimeringen og en anden rådgiver, der skal hjælpe med klimaoptimering eller kalverådgivning – på den måde er han sikret, at det er en specialist med det rette fokus og den nyeste viden i emnet.

Marlene Sparre Ibsen er klar over, at det for mange kvægbrugere kan være svært at forholde sig til flere forskellige rådgivere, og at der skal en form for kulturændring til at vænne sig til det.

-Men det er den bedste løsning for alle – især for landmanden, der kun vinder på det i forhold til at få den bedste og mest specialiserede rådgivning, afslutter vicedirektøren.

De fire nye kvægrådgivere i VKST er:

Anders Piil
Lin Røpke
Marjolein Tersteeg
Kathrine Gaarde Jakobsen
 • Anders Piil

  Specialer:
  Foderrådgivning, fodringssystemer, fodervogne, grovfoderrådgivning, udtagning af foderprøver, Arla Klimatjek, Arla Gården, Implementering af viden på staldgangen
 • Lin Røpke

  Specialer: Lean, systemer til styring af produktionen, kalverådgivning, sundhedsrådgivning, robotrådgivning
 • Marjolein Tersteeg

  Specialer: Rutiner omkring malkning, implementering af managementmæssige tiltag i kvægstalde, erfa-grupper
Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV