Økonomisk optimering på deltidsbedriften: årsrapporten giver dig hurtigt og enkelt svar på, om bedriftens økonomi er bæredygtig

25. februar 2022

Skatteregnskabet er første skridt på vej mod et bedre økonomisk overblik, men vil du bruge de økonomiske nøgletal til at indfri både små og store potentialer på bedriften, så er årsrapporten næste step.

En årsrapport giver en klar vurdering af, hvordan de forgangne år er gået og viser den reelle økonomi og giver dig og dit pengeinstitut overblik over din økonomi og mulighed for at vurdere din reelle indtjening.

-Årsrapporten er et helt oplagt redskab for alle, der gerne vil have et overblik over bedriftens økonomi, og som vil vide, hvor der er potentialer til forbedringer, siger økonomirådgiver Jeppe Madsen fra VKST.

En årsrapport er for alle, der vil arbejde målrettet og professionelt med deres bedrift – uanset produktionens størrelse og afgrøder eller produktion. Og det økonomiske overblik over, hvor du tjener penge, og hvor du får for lidt for dit arbejde.

Benchmark dig til en bedre økonomi

Deltidslandmand Henrik Boel Olsen er en af dem, der har udvidet årsrapporten med en benchmark. For med den i hånden kan han sammenligne sin virksomhed med andre, lignende virksomheder over hele landet, og det giver et solidt indblik i, hvor det går godt, og hvor der er potentiale til forbedringer.

Det giver faktisk mulighed for at se helheden i virksomheden og skabe forbedringer

-Det er helt klart værd at få lavet en benchmark og bruge den, det er ikke bare et popsmart værktøj. Det giver faktisk mulighed for at se helheden i virksomheden og skabe forbedringer. Benchmarken er et værktøj til at vise, hvor man kan gøre det endnu bedre næste gang, fortæller Henrik Boel Olsen, der driver 60 hektar med blandt andet græsfrø.

-Benchmarken er med til at vise, om jeg gør det godt nok. Jeg bruger tid på tallene, analyserer på det – det er en virksomhed, og der skal tjenes penge, fortæller Henrik Boel Olsen.

Økonomirådgiver Jeppe Madsen supplerer:

-Benchmarken er et vigtigt redskab, fordi det på en enkel og overskuelig måde viser, hvor der er muligheder for forbedringer. Og fordi man kan sammenligne sig med andre, tilsvarende bedrifter, så får man et solidt grundlag at arbejde ud fra.

Gratis møde for deltidslandmænd

Jeppe Madsen fortæller mere om årsrapporten og benchmark den 1. marts, når der er møde for deltidslandmænd hos VKST i Sorø.

Er du deltidslandmand, og vil du vide mere om, hvordan du kan optimere din økonomi med en årsrapport, så er der gratis møde tirsdag den 1. marts hos VKST.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.