Problemer med at betale dit rentefrie momslån? Mulighed for afdragsordning

27. januar 2022

Der er i den første uge af 2022 sendt brev til alle de virksomheder, der har optaget et rentefrit momslån. Brevet blev sendt, fordi fristen for betaling af gælden blev ændret fra den 1. februar 2022 til den 1. april 2022.

Se frister for tilbagebetaling af moms i artiklen her.

Kan du ikke betale nu?

Hvis der er virksomheder, som har behov for en afdragsordning, kan der hos Skattestyrelsen oprettes en betalingsordning over 24 måneder (normalt kan betalingsordninger kun oprettes på 12 måneder).

Betalingsordningen, som skal oprettes i Skattemappen Tastselv Erhverv, kan oprettes i perioden 15. marts til 15. april 2022.

Der vil dog blive givet afslag på en betalingsordning i følgende tilfælde:

  1. Hvis virksomhedens coronalån er blevet opsagt
  2. Hvis virksomheden har gæld der er sendt til inddrivelse hos Gældsstyrelsen. Den gæld skal være betalt før der kan søges om en betalingsordning
  3. Hvis virksomheden tidligere har haft en betalingsordning, og den inden for den sidste måned har været misligholdt
  4. Hvis virksomheden allerede har en betalingsordning, da det kun er muligt at have en betalingsordning ad gangen. Skattestyrelsen har dog oplyst, at det er muligt at oprette en betalingsaftale, der også omfatter gæld, der først forfalder på et senere tidspunkt. F.eks. kan en betalingsaftale vedr. et momslån med forfald den 1. april 2022 også omfatte et momslån som først forfalder den 1. november 2022. Den samlede betalingsordning kan dog max være på 24 måneder.
  5. Hvis virksomheden har glemt en indberetning og er blevet foreløbig fastsat, kan der først laves en betalingsordning når den manglende indberetning er på plads

Overholdes betalingen ikke?

Overholdes en betalingsordning ikke, forfalder hele gælden straks til betaling. Samtidig skal alle fremtidige krav medens ordningen kører betales rettidigt. Har virksomheden medens ordningen kører penge til gode i form af f.eks. negativ moms, vil disse beløb blive modregnet i gæld omfattet af betalingsordningen.

Renten på en betalingsordning er 0,7 % pr. md. Renterne betales når sidste rate betales.

Virksomheder der ikke vil eller kan lave en betalingsordning, betaler den 1. april 2022. Der sendes rykker ud den 21. april med frist den 3. maj.  Herefter vil gælden blive overført til Gældsstyrelsen.

Har du spørgsmål til ovenstående, eller brug for hjælp til tilbagebetaling af dine momslån, så kontakt revisor Niels Boldsen fra VKST Revision på tlf.: 57 86 02 39.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)