Q & A: De mest stillede spørgsmål og svar om den nye ejendomsvurdering

17. april 2023

Mange ejere af en landejendom under 15 ha har allerede fået brev i deres e-boks om den nye kategorisering af ejendommen. Det giver selvfølgelig anledning til mange spørgsmål, og derfor har vi lavet et overblik over de mest stillede spørgsmål og svarene på dem.

Hvis du ikke har fået et brev, så skal du ikke gøre noget. Har du heller ikke om en måned fået brev, så er din ejendom ikke omfattet.

Du kan gøre indsigelse til kategoriseringen, det skal ske 15 dage efter, at du har modtaget kategoriseringen.

På alle ejendomme er der individuelle forhold, der skal tages stilling til. Derfor kan vi ikke give generelle svar, men du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har fået brev fra Vurderingsstyrelsen. Så kan vi svarer ud fra netop dine forhold.

Ved at bruge overgangsordningen kan du selv vælge, om din ejendom fortsat skal kategoriseres som landbrug, selvom den skifter til bolig eller omvendt ifølge de nye regler og dermed også skifter beskatning. Overgangsordningen gælder frem til, at ejendommen bliver solgt, eller der sker andre ændringer på ejendommen.  Overgangsordningen kan ikke benyttes ved ændring til erhvervskategori.

Ordningen gælder frem til, at din ejendom engang bliver solgt. DU skal dog være opmærksom på, at hvis du river bygninger ned, sælger jord fra eller bygger nyt, kan det betyde, at din ejendom ikke længere kan være i overgangsordningen. I så fald bliver ejendommen beskattet efter de nye regler.

Hvis du i øvrigt ikke har indsigelser til omkategoriseringen, så skal du vente og søge om optagelse i overgangsordningen når du om ca. 10 uger modtager selve afgørelsen om kategorisering.

Du skal ikke gøre noget. Når du ikke gør indsigelse, er det det samme som at acceptere kategoriseringen.

Hvis der er udlagt solcellerne (eller vindmøllerne) på stort set alle arealer, så vil ejendommen som udgangspunkt blive kategoriseret som erhvervsejendom. Det afgørende er, om ejendommen samlet set mest har karakter af landbrug eller erhverv.

Vores ejendomseksperter i den juridiske afdeling sidder klar til at hjælpe dig med spørgsmål og indsigelser til kategoriseringen. Se kontaktinfo længere nede her i artiklen.

Kontakt os, hvis du er i tvivl

Er du i tvivl, om du skal godkende det modtagne forslag til ændring, eller om du vil komme med indsigelser, så tøv ikke med at kontakte VKST. Vores ejendomseksperter i den juridiske afdeling sidder klar til at hjælpe dig, så du er sikret den korrekte ejendomsvurdering.

Bemærk, at der er kun 15 dages frist til at komme med bemærkninger til Vurderingsstyrelsen, så kontakt os hurtigst muligt, når forslag til omkategorisering er landet i e-Boks eller din postkasse.

Kontakt:

Tine Lydolph Nielsen på telefon 4019 4437 tiln@vkst.dk, Sorø

Rådgivningen afregnes på timepris.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.