Renterne falder… snart… måske

21. maj 2024

Klikker du også ivrigt og følger med, når medierne skriver noget om renter, og håber du på, at renten snart falder? Så kan du godt slippe forhåbningerne – i hvert fald i år.

Følger du med i nyhederne, så optræder der oftest gule BREAKING NEWS-søjler med ”nu falder renterne”, ”rentehammeren fortsætter”, ”disse boligejere bliver nu hårdt ramt” osv. Ifølge økonomirådgiver og specialist i rentestrategi Kim Johansen fra VKST, er medierne generelt ikke bange for at bruge store ord, selvom der i virkeligheden er tale om ganske små forandringer.

For det er kun små forandringer, siger rådgiveren.

-Landbrugets lån består hovedsageligt af variabelt forrentede lån, og derfor går de fleste og håber på, at renten rent faktisk også falder. Det ligger i kortene, men aktuelle nøgletal sender lempelserne langsommere afsted end først beregnet, forklarer Kim Johansen og fortsætter:

-Kigger vi på den aktuelle Cibor6-rente, som 80-90% af landmænds lån ligger inde med, er renten fortsat på et højt niveau på 3,9% uden tillæg.

Håb forude for 2025

Cibor6-renten styres langt hen af vejen af den Europæiske Central Bank, hvor renten ligger på 4%. Aktuelle nøgletal for inflationen gør, at lempelser til sommer virker mest sandsynligt.

-Med stor sandsynlighed, så betyder det, at Cibor6-renten vil falde med 0,25% til næste rentefixing til sommer. Herefter er det forventet, renterne skal falde med 0,25% ad gangen på de kommende rentemøder, siger økonomirådgiveren.

Han forklarer, at 2024 derfor vil blive præget af høje renteudgifter i et forventet gennemsnit på 3,85% for året. I 2025 er der til gengæld håb forude:

-Et sammendrag af de prognoser, der ligger ude i systemet, sender Cibor6-renten ned i ca. 3% i første halvår og derefter i niveauet 2,5% for sidste halvår af 2025, vurderer Kim Johansen.

Ingen overraskelser på rentesiden, når regnskabet kommer næste år

Er du budgetkunde i VKST er der allerede taget højde for renteudgifterne i 2024 med en afvigelse på ca. 0,25% – derfor bør der ifølge rådgiveren ikke komme ubehagelige overraskelser på rentesiden, når regnskaberne så småt tikker ind næste år.

Men overvejer du at omlægge dit lån til F1, F3 eller fast rente, så er du velkommen til at kontakte Kim Johansen for sparring på din låneportefølje.

Du kan kontakte ham på telefon 2176 4769 eller e-mail kjo@vkst.dk.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.