Sæt retning og mål for din virksomhed

13. december 2018

Med en strategi sætter du retning og opstiller klare mål for din virksomhed, og dermed er strategien et vigtigt værkstøj for dig i din daglige ledelse af virksomheden.

Har du sat mål for din virksomhed? Eller lader du andre gøre det? Ved at sætte klare mål for din virksomhed tager du selv styring over udviklingen, og vores erfaring viser, at ledelsen af virksomheden bliver mere målrettet med en klar strategi.

Hvad er dine mål for virksomheden?

Der er mange overvejelser, der melder sig i den situation, som landbruget befinder sig i i øjeblikket. Derfor er det endnu mere vigtigt, at du selv forholder dig til, hvor du vil hen med din virksomhed.

Det er vores erfaring, at det giver overblik og ro at samle de mange overvejelser og formulere en klar strategi for virksomheden. Så er det dig, der sætter retning.

Hos VKST bruger vi konceptet ”Dynamisk Strategi” hvor du sammen med dine rådgivere opstiller de overordnede mål og strategi for bedriften. Samtidig laver I konkrete handlingsplaner for, hvordan du når målene.

Strategien er et vigtigt styringsredskab

Som virksomhedsleder og landmand er det nødvendigt at kunne tilpasse strategien til virkeligheden, da der ofte er udefrakommende forhold, der i meget høj grad er med til at påvirke din virksomhed. Derfor skal strategien og handlingsplanerne løbende kunne tilpasses virksomhedens udvikling.

Strategien er et vigtigt styringsredskab for dig og din virksomhed. Derfor skal den også være let at formidle videre til både medarbejdere, finansielle partnere og andre samarbejdspartnere. Derfor laver vi en visuel, overskuelig og jordnær præsentation af strategien som du kan bruge på alt fra personale- til bankmøder.

Brug vintermånederne til at lave en klar strategi for din virksomhed, så retningen er lagt allerede for den kommende dyrkningssæson.

Af Nikolaj Thousig Møller, økonomikonsulent VKST Økonomi

 

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)