Sjællandske landmænd klar til topmøde i Sorø

26. september 2022

Mandag den 3. oktober slutter fødevareminister Rasmus Prehn og Landbrug & Fødevarers formand Søren Søndergaard efterårets rundtur i Sorø.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) og formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, har i efteråret været på en »landsturné«, der lakker mod enden. Mandag den 3. oktober gæster duoen VKST i Sorø, og det er det fjerde og sidste i møderækken.

Det første topmøde var på Dalum Landbrugsskole på Fyn, og derefter bød turnéen på to stop i Jylland – først i Agerskov i syd og ugen efter i Aabybro i nord. Nu sættes der så punktum på Sjælland, og mange østdanske landmænd vil med sikkerhed sætte kurs mod Sorø den 3. oktober. Indtil videre her mere end 80 tilmeldt sig mødet.

Ligesom på de tre første møder vil Rasmus Prehn og Søren Søndergaard også i Sorø holde hver et indlæg. På mødet, der begynder klokken 19, vil der undervejs naturligvis være mulighed for at stille spørgsmål, og der har også været megen debat på de tidligere møder.

Langsom og inkompetent

En række landmænd har på møderne blandt andet ytret stor utilfredshed med Landbrugsstyrelsen. Flere har klaget over langsom sagsbehandling, og styrelsen er blandt andet blevet omtalt som »hamrende inkompetent«.

– Det, der er sagen, er, at de simpelthen er underbemandet. Der er ikke folk nok til at løse de opgaver, der er. Og vi sætter dem hele tiden til nye opgaver, og de stresser rundt. De kan simpelthen ikke nå det, lyder forklaringen i en »forsvarstale« fra Rasmus Prehn.

Ikke overraskende har der også været en del landmænd, som har luftet deres utilfredshed med den megen kontrol og junglen af regler og paragraffer.

Den socialdemokratiske fødevareminister opfordrede – som han også tidligere har gjort – landmændene til at komme med forslag til eventuelle forenklinger af regler, så tingene kan gøres lettere og mere simple.

Sidste chance for tilmelding

Du kan stadig nå at tilmelde dig mødet i Sorø den 3. oktober – der er tilmeldingsfrist torsdag d. 29. september. Alle interesserede landmænd er velkomne til at deltage i mødet, der er gratis, men kræver tilmelding af hensyn til foprplejning. Du kan læse mere om mødet og tilmelde dig på vores hjemmeside her.


Artiklen er skrevet af og bragt i LandbrugØst.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.