Skal jeg skatteoptimere inden nytår?

8. december 2017

Skatteåret er ved at synge på sidste vers, og det er derfor tid til at overveje, om det er nødvendigt at skatteoptimere inden årets udgang, så du kan spare nogle penge.

VKST har gjort det nemt for dig at finde ud af, om optimering af skatten er en god ide: Kan du svare ja på et af fire nedenstående punkter, er det en god ide at skatteoptimere, inden kalenderen viser 2018.

1. Har du tjent mindre end forventeligt i 2017?

Forventer du at få penge tilbage i skat på grund af en lavere indtjening end forventet, så kan du allerede nu indsende anmodning om tilbagebetaling i stedet for at vente med at få pengene tilbage i andet eller tredje kvartal i det nye år. Indsender du anmodningen inden nytår, får du som selvstændig erhvervsdrivende det resterende beløb udbetalt til din nem-konto efter 4-5 uger.

2. Regner du med at have en større restskat for 2017?

Forventer du at have tjent meget mere i det forgangne år, end hvad din forskudsopgørelse siger, er det en god ide at få lavet et kortperiodisk regnskab. Med et overblik over regnskabsåret inden årets udløb får du overblik over eventuel større restskat. Den kan du indbetale inden nytår og undgå rentetillæg. Viser det kortperiodiske regnskab ikke den større difference, er det dog altid rart med et overblik, så du ved, om du skal lægge penge til side til restskat i 2018, eller om du kan bruge penge på investering.

3. Sparer du op til pension?

Står du til at have tjent for meget i det forgangne år, kan det være en god ide at indbetale lidt ekstra på din livrenteordning. Du kan indbetale op til 30 procent af dit resultat før renter.

4. Vil du nedbringe den endelige indkomst og undgå for stor restskat?

Har du tjent for meget i det forgangne år, og vil du undgå et alt for stort skattesmæk, kan det være nu, du skal overveje, om der er større investeringer eller vedligeholdelsesudgifter, der med fordel kan afholdes i december frem for i det nye år. Det kan nemlig nedbringe indkomsten. Måske skal maskinhuset have opdateret et af køretøjerne, eller stalden trænger til nye tagplader?

VKST hjælper med overblik og skatteoptimering

Kan du svare ja til et af de fire ovenstående spørgsmål, er det en rigtig god ide at skatteoptimere inden nytår. Du er mere end velkommen til at kontakte en af VKST’s erfarne skatterådgivere, hvis du ønsker et overblik over din indkomst, eller vil vide, om der er noget at hente for virksomheden ved at skatteoptimere.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)