Snegle i vinterraps

13. august 2021

Efter høst skal man være opmærksom på, om der er mange snegle i stubben. Er det tilfældet, kan snegleantallet reduceres ved at holde jorden sort fra høst til såning. Bare en enkelt stubharvning har i praksis vist sig at gøre en forskel.

Sneglekorn kan udbringes allerede i forbindelse med såningen. Bland det ikke i såsæden, det giver for dårlig virkning – men udbring det på jordoverfladen i forbindelse med såning eller lige efter.

I praksis er der set mange eksempler på dårlig effekt ved for sen bekæmpelse trods høje doser af sneglemidler og gentagne behandlinger.

Anbefalet dosis er 4-5 kg/ha. Den ”rigtige” dosis afhænger dog af antallet af snegle, som kan være svær at fastlægge. Det kan derfor være aktuelt at anvende en dosis i den lave ende og gentage behandlingen, hvis sneglekornene hurtigt forsvinder.

Hold øje med, hvor hurtigt granulaterne bliver ædt op. Det er vigtigt, at en evt. anden behandling ikke kommer for sent. Granulaterne kan tåle nedbør og deres effekt forventes at være intakt i op til 4-6 uger efter udbringning.

Angreb af agersnegle kan fortsætte langt hen på efteråret – i mildt vejr endda også i november og december. Først ved flere nætter med stærkere nattefrost går aktiviteten i stå.

Yderligere oplysninger kontakt Per Jensen

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)