skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Strigl Kun, Hvis Du Rammer Ukrudtet

Strigl kun, hvis du rammer ukrudtet

Såsæden er snart i jorden og overvejelserne om blindstrigling presser sig på. Vi anbefaler kun at blindstrigle, hvis du kan se spirende ukrudt i jorden.

I er i fuld gang med forårsarbejdet derude. Mange steder er jorden farbar og klar til såning. Jorden falder godt i år, og hos Økologisk VKST hører vi om gode såbed de fleste steder – også forårspløjning går forholdsvist nemt i år. Der er dog stadig marker, som stadigvæk er for våde at køre på.

Derfor begynd først såning, når jorden er tjenlig, og lad være med at tvinge jorden i gang. På en mark, som ikke er tjenlig på såtidspunktet, kan du igennem hele vækstsæsonen se så- og traktorspor.

Timingen skal være rigtig

Når såsæden er i jorden, falder tankerne på ukrudtsbehandling og ikke mindst blindstrigling. Blindstrigling er et vigtigt våben imod ukrudtet, men bliver hurtigt spild af tid, hvis timingen ikke er i orden.

Jordtemperaturen ligger lige nu omkring 5 grader. Ukrudtet begynder først at spire ved en 6-7 grader. Det er altså lige nu på kanten til, at ukrudtet spirer. Der kan være lune pletter, hvor ukrudtet er begyndt at spire, og du kan få en god virkning ud af blindstriglingen.

Hos Økologisk VKST anbefaler vi, at du går ud i marken og kigger efter. Rod i jorden og se, om der er ukrudtsspirer til stede. Ligger de som små, hvide trevler i jorden – som på billedet foroven her i artiklen – så vil du have en god effekt af blindstriglingen.

Kan fremprovokere ukrudtet

Flere har sået tidligt og ser ingen eller meget lidt spirende ukrudt i marken. Den tidlige såning har ikke fået ukrudtet til at spire, da det var for koldt på såtidspunktet. Derfor kan en blindstrigling ende med at fremprovokere ukrudtet i stedet for at bekæmpe det. Det er vigtigt, at du ser spirende ukrudt i jorden, før du kører.

Er du i tvivl, eller har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte økologikonsulent Ninna Rieper Boesen fra VKST.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV