Tak for en fantastisk Økologisk Inspirationsdag
17. november 2021Humøret var højt, da Økologisk Inspirationsdag løb af stablen i sidste uge. De godt 50 deltagere blev klogere på mange forskellige emner indenfor økologien.
Dagen blev skudt i gang, da afdelingsleder Per Jensen bød alle velkommen med forventninger om en god dag.
Efter velkomsten fortalte Kirsten Lund Jensen, Økologichef hos Landbrug & Fødevarer om hvordan hun ser ind i 2023 med de udfordringer der er på vej. Herefter havde vi Allan Hartmann Hansen, produktspecialist fra Danish Agro med via teams og han fortalte om Danish Agros forslag til “Nyt foderkoncept med dansk bælgsæd”. Inden en velfortjent pause fortalte Steffen Blume, Økologichef hos DLG om deres Græsproteinfabrik og hvordan de behandler græsset.
En lille kaffepause og så var det tid til at dele deltagerne op i mindre grupper.
Her stod økologikonsulenterne klar til at uddele af deres viden;
- Marianne Tesdorpf og Henning Hervik stod klar til at fortælle om opbygning og kulstof i jorden samt kompost
- Sophie T. Ranvig og Sandie Holm kom med deres bud på hvordan vi kan styrke økologien med lokalt samarbejde
- Per Jensen og Darran Thomsen gav deres bud på hvordan vi kan øge dyrkningssikkerheden i bælgsæd
Den Økologiske frokost var næste punkt og snakken med gode gamle kolleger og sparring med nye var i fuld gang.
Efter frokosten var der 2 muligheder at vælge imellem. Og her valgte en gruppe af deltagerne at høre om emner ift. Naturen omkring os. Therese Bloksted gav en masse fif ift. hegning på Naturarealer. Og Nina Panvil og Mikael Kirkhoff Samsøe fortalte om Naturtjek og Minivådområder.
Rigtig mange deltog i emnet ang. udfasning af konventionel husdyrgødning, hvor Darran Thomsen og Sandie Holm præsenterede 2 cases. De 2 cases omhandlede hvordan fremtidige sædskifter for to ejendomme kunne se ud, og hvilken økonomisk konsekvens de nye sædskifter havde på ejendommene. Efter denne gennemgang, var der paneldebat hvor Ole Olsen fra Økologisektionen og Kirsten Lund Jensen fra Landbrug & Fødevarer svarede på spørgsmål fra de ivrige deltagere. En meget interessant og saglig debat, styret af afdelingsleder Per Jensen
Dagens sidste emne var Klimavenlige fødevarer hvor vi både blev klogere på hvordan forsøg med ærter og hestebønner i Danmark er gået, samt fik smagt på herlighederne.
Her var der en hel del der blev positivt overrasket. For ikke mindst at en ært kan smage af chokolade eller mazarin, men at linser faktisk kunne tilberedes så de smager intet mindre end fantastisk. Tak til Jesper Fogh-Petersen fra Økologisk Innovationscenter og kok og kogebogsforfatter Christine Bille Nielsen for to spændende oplæg.
Vi siger mange tak for en dejlig dag i jeres selskab.