skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Udgifter Til En Ny Virksomhed Kan Ikke Indgå I Virksomhedsskatteordningen

Udgifter til en ny virksomhed kan ikke indgå i virksomhedsskatteordningen

Hvis du etablerer en ny virksomhed eller investerer i andre virksomheder eller projekter end landbrug, er der begrænsede muligheder for at anvende Virksomhedsskatteordningen (VSO) – det siger en ny dom fra Landsskatteretten.

Afgørelsen fra Landsskatteretten slår fast, at de udgifter du har til etablering af en ny virksomhed først kan bogføres i virksomhedsordningen, når virksomheden er etableret og en realitet.

Det betyder, at udgifter eller tab bliver en hævning i virksomhedsordningen hvis udgifterne betales fra en konto, der ligger i virksomhedsordningen.

Gælder for etablering af helt ny virksomhed

Det er afgørende, om udgiften knytter sig til en eksisterende virksomhed eller der er tale om en ny virksomhed:

Er det en helt ny virksomhed som fx en solcellepark, der ikke har nogen juridisk eller økonomisk tilknytning til landbruget, så kan du ikke bruge virksomhedsordningen i etableringsfasen. Først når virksomheden er etableret og i drift kan virksomhedsordningen anvendes.

Det betyder, at hvis du investerer i en helt ny type virksomhed, så skal udgifterne afholdes fra din private midler og ikke fra en virksomhedskonto. Og først når virksomheden er etableret og i drift kan du bruge virksomhedsskatteordningen og bogføre udgifterne i virksomhedskatteordningen under landbrug når projektet er en realitet.

Hvis du derimod udvider din eksisterende landbrugsvirksomhed, kan du fortsat bruge midler fra virksomhedsordningen. I så fald bogføres udgifterne på det tidspunkt, hvor de faktisk afholdes.

Solceller, golfbaner og ejendomsinvesteringer

Sagen fra Landsskatteretten omhandlede en golfbane, der aldrig blev etableret på grund af finanskrisen. Men det kunne også være et projekt med etablering af en solcellepark eller bygning af ejendomme eller feriehuse, der var tale om. Og i alle tre tilfælde kan man ikke bogføre udgifterne i virksomhedskatteordningen før projektet er en realitet.

Alle tre er aktuelle eksempler på virksomheder, der typisk ikke vil være en del af den eksisterende landbrugsvirksomhed.

Vil du høre mere om mulighederne for at anvendes virksomhedsordningen

Overvejer du at investere i en ny type virksomhed eller er du i tvivl om mulighederne for at anvendes virksomhedsordningen, så kontakt din skattekonsulent.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV