Udløber din 5-årige forsikringsaftale ved årsskiftet?

2. oktober 2023

De fleste 5-årige forsikringsaftaler udløber ved et årsskifte. Hvis din forsikringsperiode udløber d. 31/12 2023, har du to valgmuligheder – du kan enten forlænge forsikringsaftalen hos dit nuværende forsikringsselskab, eller du kan indhente tilbud fra andre forsikringsselskaber.

Hvad skal du vælge?

Fordelen ved at gentegne din nuværende aftale er, at det kan gøres forholdsvis nemt og hurtigt. Ulempen er dog, at du ikke er sikker på, at du får den rigtige dækning til den bedste pris. Vælger du derimod at indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, kan du drage nytte af selskabernes interne konkurrence.

At indhente tilbud på en ny forsikring er imidlertid en tidskrævende og kompliceret proces, der kræver indsigt i, hvilke risici du har og hvordan de kan forsikres. Derfor er det en god idé at gå i gang allerede nu.

Processen kort fortalt

Behovsanalyse

Først skal du afdække, analysere og beskrive dine aktuelle forsikringsbehov. Du bør ikke tage udgangspunkt i din nuværende forsikring, men derimod beskrive de risici, der skal forsikres og hvordan du ønsker dem dækket. Kun sådan er du sikker på at få tilbud, der er sammenlignelige og dækkende.

Indhent forskellige tilbud

Når du har beskrevet dine aktuelle forsikringsbehov, skal du kontakte de forsikringsselskaber, du ønsker at modtage tilbud fra. De skal gerne have et udbudsmateriale fra dig, som de kan afgive tilbud ud fra. Det vil også kræve, at du afholder møder med forsikringsselskabernes assurandører.

Sammenlign tilbud

Når du har indhentet tilbud, skal du sammenligne dem og vælge dét tilbud, der giver dig den bedste dækning til den bedste pris og med de bedste vilkår. Bemærk, at også her ligger djævlen i detaljen. Det er ikke altid, at det billigste tilbud også er det bedste. Der kan være alvorlige mangler i dækningen.

Baseret på de forskellige tilbud kan du gå i forhandling med ét eller flere af forsikringsselskaberne.

Indgå og underskriv aftalen

Når du har valgt det tilbud, der giver dig den bedste dækning til den bedst opnåelige pris, kan du acceptere aftalen. Skifter du forsikringsselskab, skal det nye selskab sørge for opsigelsen af dine forsikringer.

Det er meget vigtigt, at du nøje tjekker de nye forsikringspolicer. Ofte sker der fejl ved udstedelsen af forsikringerne, som kan være fatale i en skadesituation.

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp og rådgivning? Så er du velkommen til at kontakte DLBR Forsikringsmægler. De kan varetage hele processen og sikre, at du kan træffe den rigtige beslutning ved eventuelt skifte af forsikringsselskab.


Denne artikel er skrevet og bragt af DLBR Forsikringsmægler

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

24. juni 2024

Huse og marker ramt af for høj vandstand i Tissø og vandløb

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bestil Virksomhedsprofil her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)