skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Undgå At Betale For Meget I Skat: Det Her Skal Du Gøre Inden Nytår

Undgå at betale for meget i skat: Det her skal du gøre inden nytår

Med mindre end to måneder tilbage af 2020 er det nu, du skal forholde dig til din skatteindbetaling – der er nemlig både penge at spare og risiko for skattesmæk, hvis du ikke forholder dig til årets resultat.

Her får du tre ting, som du allerede nu bør forholde dig til, hvis du vil optimere din skatteindbetaling.

1.Ret forskudsopgørelsen

Forskudsopgørelsen for 2020 er klar og ligger i din skattemappe på Skats hjemmeside. Her kan du se, om den stemmer overens med dine forventninger til året – hvis det ikke er tilfældet, bør du rette forskudsopgørelsen med det samme.

Forskudsopgørelsen er blevet til på baggrund af årsopgørelsen for 2019, der som bekendt var et godt år for nogle driftsgrene, derfor bør du være særligt opmærksom, for er der alt for store forskelle, kan det udløse en væsentlig restskat. Hvis det er tilfældet, bør du tale med din konsulent om, hvad du kan gøre.

2.Sådan kan du optimere restskatten

Hvis du forventer at skulle betale restskat, er der flere håndtag, du kan dreje på for at optimere din skatteindbetaling.

  • Indbetaling til pension er en velkendt mulighed. Du kan lave indskud på ratepension op til en vis grænse, eller du kan indsætte op til 30 pct. af resultatet før renter på en livsvarig pension
  • En anden mulighed er at fremskynde vedligeholdelsesarbejde på ejendommen
  • Frivillig indbetaling af restskat før 1. januar 2021 – så sparer du rentetillægget, som ikke er skattefradragsberettiget
  • Endelig kan du bruge virksomhedsordningen, så du sparer op i virksomheden til 22 pct. aconto skat. Det forudsætter dog, at der er penge til overs i virksomheden

Hvilke muligheder, der er aktuelle for dig og din virksomhed, vil være helt individuelt, så vi anbefaler altid, at du tager en snak med din økonomirådgiver om din situation.

Kontakt din økonomikonsulent i VKST, hvis vi skal hjælpe dig med at kigge på det foreløbige resultat for 2020 og optimering af skatten.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV