Ung og nyetableret? Nu kan du få dobbelt så mange penge i støtte!

9. marts 2018

Ung landmand støtte

Er du ung og nyetableret landmand, har du nu mulighed for at få endnu flere penge i støtte. Der er nemlig kommet forbedrende ændringer til ordningen for unge-støtte, som vil komme en del unge landmænd til gode.

Det har i et par år været muligt at søge om ekstra tilskud, hvis man er ung og nyetableret landmand, men nu er der kommet to markante forbedrende ændringer til ordningen, der bedre tilgodeser de økonomiske udfordringer, det kan være at starte op som ny landbruger.

En ung landmand med 90 ha. kan få næsten 100.000 kr. mere i tilskud pr. år

Den mest iøjefaldende ændring er selve tilskuddets størrelse, der før lå på 600 kr./ha. Det er nu knapt fordoblet til 1.100 kr. pr. ha.

Det vil betyde, at en ung landmand med 90 ha. kan få næsten 100.000 kr. mere i tilskud pr. år ud over den almindelige grundbetaling (EU-støtte).

Du er sikret fem års støtte

Men ifølge Kirsten Elkjær, der er specialkonsulent i VKST Planteavl, er det ikke beløbet, der er den væsentligste ændring.

”Det mest væsentlige er, at støtten nu kan gives i fem år, fra den unge nyetablerede søger støtten første gang. Tidligere kunne der maksimalt gives støtte i fem år fra den unge blev aktiv landbruger eller købte ejendommen. Ændringen giver derfor en større fleksibilitet for, hvornår ordningen kan søges,” forklarer Kirsten Elkjær og uddyber:

”Det betyder, at man nu har mulighed for at få fem års støtte, selvom man måske først bliver klar over muligheden, tre år efter man har købt ejendommen, ligesom det også kan være oplagt at bruge muligheden for støtte i forbindelse med et glidende generationsskifte, hvor den unge kan trække støtten med ind i selskabet og dermed opnå et bedre afsæt og stærkere økonomi.”

Få hjælp til at ansøge om støtten

Unge-støtten fungerer som et tillæg til grundbetalingen (EU-støtte) og kan søges af nyetablerede landmænd under 40 år, der er ansvarlige for beslutninger og markdrift på ejendommen eller i selskabet. Der kan maksimalt gives unge-støtte til 90 ha.

Du kan læse meget mere om unge-støtte og de forskellige krav til alder, hektar og periode i denne PDF, ligesom du naturligvis også er mere end velkommen til at kontakte VKST Planteavl for yderligere information eller hvis du har brug for hjælp til at ansøge om støtten.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.