Veloplagt Fødevareminister besøgte VKST på generalforsamlingen Nord i Sorø

29. marts 2023

Det var i høj grad spørgsmålet om regelforenkling, der fyldte dagsordenen, da medlemmerne af VKST havde mulighed for at stille spørgsmål til Jacob Jensen efter hans oplæg på VKST’s generalforsamling i Sorø.

Og det var tydeligvis et spørgmål, der optog ministeren meget – selvom han ikke kunne love, at alt bøvlet forsvandt, så var det tydeligt, at det er et af hans fokusområde.

Men også spørgsmålet om arealforvaltningen i det åben land var der flere, der udtrykte klare holdninger til: For skal vi bruge landbrugsjorden til at producere grøn energi, fødevarer – eller begge dele?

Hele spørgsmålet om landbrugets rolle i den grønne omstilling og konsekvenserne af en CO2-afgift var også noget af det VKST’s formand Torben Hansen kom ind på i beretningen, som i øvrigt var delt mellem ham og næstformand John Nielsen.

Derfor opfordrerede Torben Hansen også til, at landbruget i fællesskab får tager lavbundsjord ud af drifte og gerne med jordfordeling som et vigtigt redskab. Men også de store landsforsøg med måling af lattergas i landbrugsjorden var et af de tiltag, som blev fremhævet som et vigtigt element i kampen for faglig klimaregulering af erhvervet.

Og netop fagligheden i måde klimabelastning gøre op på, fik massiv kritik af både Torben Hansen og af flere medlemmer. For hvor er logikke i, at Danmark kan blive klimaneutral, hvis bare vi importerer alt fra forbrugsvarer til fødevarer fra andre lande så produktionen ikke belaster det dansk klimaregsnkab?

Gennem hele beretningen fik næstformand og formand vist, at der med vandplaner, BNBO og CO2-afgift er masser af politiske opgaver i vente for den nye bestyrelse.

Nyvalgte til bestyrelsen

Torben Hansen blev valgt ind i formandskabet. Ydermere blev Villads Sørensen genvalgt til bestyrelsen og det samme blev Yke Klopppeburg-Oousterwoud. Søren Gammelby fra Kalundborg blev valgt ind i bestyrelsen som ny på posten. Torben Westen fra Næstved blev suppleant.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.