VKST er på Borgeby Fältdagar: Vi viser dig det, du ikke må gå glip af

14. juni 2022

Meget nyttig, faglig viden kan gå tabt, når man som dansker skal høre et plantefagligt oplæg på svensk – og det kan være svært at skabe sig overblikket over, hvilke forsøg, parceller og rundture, man skal nå på det store Borgeby Fältdagar. Men det kan VKST hjælpe med.

Åkerböna, fånggröda og skörd – det er blot et lille udpluk af de mange svenske fagudtryk, danske besøgende på Borgeby Fältdagar kan møde på turen rundt i demonstrationsarealerne og i gropen. Og det kan være svært at få det fulde udbytte af de faglige rundvisninger på Borgeby Fältdagar, når rundvisningerne foregår på svensk, og man samtidig skal holde styr på nyt, fagligt stof.

Den situation er der mange danske besøgende, der kender. Men igen i år er der mulighed for at få rundvisninger med VKST i gropen samt i de konventionelle demonstrationsarealer. VKST har udvalgt nogle af de bedste forsøg og viser dig det, du ikke må gå glip af – på dansk naturligvis.

Nyhed: Rundvisninger på dansk

Det er arrangørerne bag Borgeby Fältdagar, der for tredje gang har indledt et samarbejde med VKST, der som det eneste danske rådgivningsfirma skal lave rundvisninger på  dansk i forsøgene. Målet er at give de danske besøgende endnu bedre mulighed for at få det fulde udbytte af messen, der er nordens største messe for planteavlere.

Vi glæder os til at formidle resultaterne og viden, så alle får mest muligt ud af det

– Vi glæder os til at guide de danske gæster rundt i forsøgene og formidle resultaterne og viden, så alle får mest muligt ud af den store faglige viden, som Borgeby Fältdagar præsenterer, siger Felix Bentzen, der er én konsulenterne fra VKST, der viser rundt på messen.

VKST sætter forsøg og resultater ind i en dansk sammenhæng

Udover at de guidede ture løser en sproglig barriere for mange danske besøgende, så vil konsulenter fra VKST også sætte forsøgene på messen og ikke mindst resultaterne ind i en dansk sammenhæng, ligesom de vil fremvise de mest brugbare forsøg til danskerne.

-På vores ture rundt i forsøgene fortæller vi, hvad forsøgsresultaterne kan bruges til i en dansk sammenhæng. For selvom afstandene er korte mellem Danmark og Sverige, så kan der være klimamæssige forskelle, andre sorter der er mere udbredt i Danmark og en anden lovgivning, som man skal forholde sig til. Og det tager vi højde for, når vi viser rundt. På den måde får de danske gæster endnu mere ud af Borgeby Fältdagar, siger Felix Bentzen.

Rundvisninger i konventionelle forsøgsarealer og i gropen

Planteavlskonsulenterne Bent Buchwald, Felix Bentzen og Ole Schou guider besøgende rundt i forsøgsarealerne.

Der er rundvisning begge dage kl. 10, 11, 13 og 14.

Og sidst men ikke mindst er der en unik mulighed for at besøge Gropen begge dage kl. 11.00 sammen med planteavlskonsulent Irene Skovby Rasmussen, der er ekspert i rodudvikling, og som vil vise, alt det aktuelle i forhold til rodnetværk og -udvikling. Mødestedet er gropen.

Om Borgeby Fältdagar

Borgeby Fältdagar er nordens største messe for planteavlere og afholdes den 29. og 30. juni 2022 i Borgeby, ca. 20 km nord for Malmø. Messen besøges af ca. 21.000 gæster, heraf ca. 5.000 danskere. Rundvisningerne er en del af messens mange tilbud og er gratis, når først du har betalt indgangsbillet.

Yderligere oplysninger hos Ole Schou, planteavlskonsulent i VKST, på tlf.  2924 5121.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)