VKST lancerer nyt produkt til optimering af driften i grisestalde

11. juni 2024

For at imødekomme behovet for tilpasset og besætningsspecifik rådgivning lancerer VKST nu et nyt en-dagskursus: “Hands-On i Grisestalden”. Kurset er designet til at hjælpe landmænd og deres medarbejdere med at koble teori og praksis på en effektiv måde, skræddersyet til den enkelte besætning.

VKST oplever stigende efterspørgsel efter tilpasset og besætningsspecifik rådgivning. Det er dette behov, det nye tilbud ”Hands-On i Grisestalden” skal imødekomme. Allerede nu oplever VKST’s griserådgivning interesse for det nye tilbud, der kobler teori og praksis på en ny måde.

Med ”Hands-On i Grisestalden” kan vi nu bringe undervisningen direkte ud på staldgangen.

– Vi oplever en stigende efterspørgsel efter praktisk orienteret undervisning, især blandt internationale medarbejdere. Ofte modtager de teoretisk viden fra forskellige kurser, som de sjældent får mulighed for at anvende i praksis. Med ”Hands-On i Grisestalden” kan vi nu bringe undervisningen direkte ud på staldgangen, så teorien kan omsættes til praksis med det samme, fortæller Emma Hansen, griserådgiver hos VKST.

Selvom VKST tidligere har fokuseret på praktisk rådgivning, er kombinationen med en teoretisk gennemgang en ny tilføjelse til kursustilbuddene. Dette gør det muligt for medarbejderne at få en dybere forståelse af de teoretiske aspekter, samtidig med at de får hands-on erfaring, hvilket i sidste ende strømliner arbejdet i besætningen.

Hæver niveauet med ny kombination af teori og praksis

Det bliver stadig sværere at rekruttere nye medarbejdere til landbruget. Derfor har det for VKST været vigtigt at kunne tilbyde kurser, der ikke kræver, at medarbejderne er væk fra deres arbejde i længere perioder. De nye en-dagskurser afholdes derfor ude i besætningen. Dermed undgås tab af arbejdskraft til driften, mens man samtidig imødekommer behovet for tilpasset rådgivning og dygtiggørelse af medarbejderne.

Når rådgivningen samtidigt er besætningsspecifik, hjælper det med at hæve niveauet i den enkelte besætning.

– Når rådgivningen samtidigt er besætningsspecifik, hjælper det naturligvis med at hæve niveauet i den enkelte besætning. Men det skaber også motivation blandt medarbejderne, da de føler sig set og hørt, og der bliver investeret i deres faglige udvikling, forklarer Emma Hansen.

Ifølge VKST’s rådgivere er kombinationen af teori og praksis nøglen til ikke bare at øge produktionen, men også forstå baggrunden for øgningen. Tanken er, at forståelsen for sammenhængen er med til at sikre optimal udførelse af arbejdsopgaverne – også i fremtiden.

Skræddersyet forløb og dialog

En af de store fordele ved dette kursus er, at rådgiveren og medarbejderne får mulighed for at opbygge en god dialog og relation. Dette nærvær sikrer, at rådgivningen er relevant og direkte anvendelig, hvilket skaber en mere effektiv og motiverende arbejdsproces.

Vi tror på, at tilbuddet vil skabe en mærkbar forbedring i produktivitet og arbejdsglæde hos medarbejderne.

– Vi tror på, at tilbuddet vil skabe en mærkbar forbedring i produktivitet og arbejdsglæde hos medarbejderne, afslutter Emma Hansen fra VKST.

VKST ser frem til at hjælpe endnu flere besætninger med at optimere deres drift gennem “Hands-On i Grisestalden” og forventer stor succes med dette nye kursustilbud.

Vil du høre mere om Hands-on i Grisestalden: Teori og Praksis? Så kan du kontakte Emma Hansen på telefon 2014 9350 eller Jette Sandager på telefon 2170 2552.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.