VKST opruster med nyt stærkt økologi-hold

26. oktober 2022

Der er stort potentiale i økologisk markbrug, og derfor vælger VKST også at fokusere yderligere på den økologiske dyrkning. Derfor forstærkes rådgivningen med nye, stærke kræfter på holdet.

Hele fire nye ansigter er at finde i Økologisk VKST, der opruster sig til fremtiden med en stigende økologisk interesse hos de danske landmænd.

Der er et stort potentiale derude, og vi er sikre på, at det kommer til at vokse

-Vi tror på, at økologien står for fremgang, og der er et stort potentiale derude, og vi er sikre på, at det kommer til at vokse – også hos VKST, siger Jens Ole Pedersen, der er ansvarlig for VKST Planteavl og hele økologiområdet i VKST.

-Priserne for økologisk korn, raps og bælgsæd er meget høje i øjeblikket, og sammen med nye regler for import af nærringstoffer fra biogas og højere støtte for nyomlæggere, ser vi rigtig gode muligheder for nye økologer i vores område, og det imødekommer vi med nye profiler, tilføjer Jens Ole Pedersen.

Skaber vækst hos økologiske landmænd

Med både de nye ansigter og de veletablerede rådgivere i Økologisk VKST er Jens Ole Pedersen derfor glad for, at VKST fortsat kan hjælpe økologerne med at skabe vækst i deres økologiske drift.

Sammen med resten af teamet kan vi nu tilbyde unge, stærke kræfter, der som et nyt dynamisk hold ser nye muligheder

-De nye rådgivere kommer også med praktisk erfaring i bagagen, og sammen med resten af teamet kan vi nu tilbyde unge, stærke kræfter, der som et nyt dynamisk hold ser nye muligheder på de økologiske bedrifter, siger han og uddyber:

-Vi kan bistå med rådgivning i både det økologiske markbrug, dyrkningsstrategi og økologiske husdyr samt både den generelle og bæredygtige udvikling af virksomheden, men vi ser også økonomien i økologien og styrker landmanden i den retning.

Den lokale rådgiver på Sjælland og øerne

Økologisk VKST har i mange år været økologernes lokale rådgiver på Sjælland og øerne.

-Og det vil vi naturligvis blive ved med at være. Vi er eksperter i den økologiske dyrkning, og vi er eksperter i at få kunderne gennem regeljunglen med tilskud og projekter, siger Jens Ole Pedersen.

Han forklarer, at Økologisk VKST tilbyder både faste pakkeløsninger eller rådgivning på timebasis, så man kan vælge den løsning, som passer bedst for den enkelte.

-Sammenholdt med, at vi også er de eneste i landet med aktuel, økologisk markedsopdatering via ØkoKornbasen, så er vi en rigtig stærk samarbejdspartner på økologi, afslutter han.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1666702659581{background-color: #c1c1c1 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

De nye rådgivere:

Josefine Vinfeldt Adler er ansat som ny økologikonsulent hos VKST. Josefine er uddannet agronom fra 2018 og har efter endt studie arbejdet i Miljø- og Fødevareministeriet med regulering af den danske husdyrproduktions miljø- og klimapåvirkning. Derudover har hun undervist gartner- og landbrugselever på ZBC og har de seneste to år været driftsansvarlig på egen bedrift med 40 økologiske avlssøer. I VKST vil Josefine primært arbejde med husdyr, klima og heste.

Carsten Hvelplund Jensen er ansat som økologikonsulent og kommer senest fra en stilling som driftsleder og landbrugslærer på den selvejede institution Østagergård med økologisk og biodynamisk drift af 240 ha med brødkornsproduktion og stor angusbesætning. Derudover har han også drevet egen gård i Dianalund på Vestsjælland og har tidligere erfaring som økologikonsulent i VKST-regi, da han er tidligere ansat fra 1997-2006. Hos VKST skal han primært arbejde med og rådgive i grovfoderproduktion samt korndyrkning- og tørring.

Jens-Peter R. Paulsen er ansat som juniorkonsulent i Økolgisk VKST.

Han kommer med en bachelor i agribiologi samt en kandidatgrad i Water and Environment fra Københavns Universitet. Jens-Peter har siden nytår siddet med EU-ansøgninger og er allerede nu godt i gang med sin kundeportefølje i VKST, hvor han for det meste skal sidde med planteavl, stribedyrkning og klima.

Katrine Hedemand Bak er ansat som ny juniorkonsulent og er nyuddannet agronom og har tidligere været i VKST som praktikant i to måneder i planteavlsafdelingen. Hun skal understøtte og hjælpe de andre konsulenter i afdelingen og skal dernæst primært arbejde med regenerativt jordbrug, biodiversitet og nyttedyr i tæt samarbejde med afdelingens øvrige specialister på området.

De fire nye rådgivere skal bistå resten af teamet i Økologisk VKST: Darran Andrew Thomsen, Ninna Rieper Boesen (barselsvikar: Martin Hansen), Per Jensen, Therese Bloksted, Henning Hervik og koordinator Rikke Pallvi Lundgaard.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.