3 gode råd: Sådan bruger du regnskabet til at optimere virksomheden

29. april 2020

Sommeren står for døren, og det betyder, at dit regnskab er lige på trapperne, hvis du ikke allerede har fået det. Men i stedet for bare at stille det op i ringbindet på reolen sammen med alle de andre regnskaber fra de forgangne år, så får du her tre gode råd til, hvordan du aktivt kan bruge dit regnskab, og rent faktisk optimere virksomhedsdriften via regnskabet.

1. Få lavet benchmark – og brug det aktivt

Du kan bruge dit regnskab til at lave en benchmarking. Et af de mest effektive værktøjer til at forbedre dine resultater er nemlig en benchmark. Her sammenligner vi din virksomhed med andre i samme størrelse og med samme produktionsgrundlag. Det giver et super overblik over, hvor det er, du kan optimere udbyttet, reducere omkostningerne og i det hele taget øge indtjeningen.

2. Få fordelt omkostningerne rigtigt på de enkelte driftsgrene

En forudsætning for at kunne lave en brugbar benchmark, og i det hele tage lave en korrekt analyse af regnskabet er, at omkostningerne bliver korrekt fordelt på de enkelte driftsgrene. Derfor er det vigtigt, at du sammen med os bruger tid på at gennemgå regnskabet og sikre, at fordelingen er korrekt, så vi har det bedst mulige grundlag for at optimere driften.

3. Forhold dig til aktivt til balancen – og ikke kun driftsresultatet

Ofte er det fristende kun at forholde sig til resultatopgørelsen. Men det er mindst lige så vigtigt at forholde sig til balancen. Er aktiverne medtaget til en værdi, der afspejler det aktuelle marked? Er der beregnet udskudt skat? Dette er ikke blot vigtigt for dig selv, men er også afgørende for bank og kreditinstitutter, så opmærksomhed på balancen kan gøre forhandlingerne med banken lettere, og måske endda sikre dig en lavere rente.


Hvad er fremtidsudsigten for din bedrift og virksomhed?

I forbindelse med analysen af regnskabet, er det også vigtigt at forholde sig til helt overordnede spørgsmål, og eventuelt få lavet en egentlig strategi- eller handlingsplan for din bedrift.

Er den størrelse, dit landbrug har i dag, den optimale fremover? Har bedriften en størrelse, der gør den salgsbar, når du på et tidspunkt skal sælge? Er det klogest at sprede sig over flere driftsgrene, så risikoen spredes, eller skal du koncentrere dig om det, du er bedst til og tjener mest på her og nu?

Spørgsmålene kan være mange, og det er afgørende at få forholdt sig til dem med jævne mellemrum, og her er regnskabsaflæggelsen er et oplagt tidspunkt.

Tag fat i din konsulent i VKST, hvis du ønsker at høre mere om, hvordan du kan optimere din virksomhed – Vi sidder klar til at hjælpe dig og svare på dine spørgsmål på telefon 70207 9000.

Læs også: Sæt fart på din økonomi med en 3-trins-raket
Se også: Gør dig attraktiv over for banken og tjen flere penge sådan her 

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.