skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Har Du Husket Pensionen I Dine Medarbejderes Ansættelseskontrakt?

Har du husket pensionen i dine medarbejderes ansættelseskontrakt?

Der er rift om de gode medarbejdere i landbruget, og derfor er det vigtigt, at du som arbejdsgiver i landbruget tager stilling til, hvilke gode fordele der er ved at arbejde på lige præcis din bedrift. Og her kan pension indeholdt i kontrakten være en vigtig brik.

Opsparing til alderdommen er en økonomisk investering, som er særlig vigtig, når man som medarbejder i landbruget ikke kan forvente at trække pensionen ud af mursten og jord. For at tiltrække og fastholde medarbejdere i din virksomhed, er det derfor vigtigt at tilbyde dine ansatte ordnede forhold.

Derfor anbefaler VKST også, at du tænker pension ind i dine medarbejderes ansættelseskontrakt.

-Vi opfordrer arbejdsgiverne til, at der i lønnen er indeholdt en arbejdsgiverbetalt pensionsordning i ansættelseskontrakten, siger økonomi- og lønkonsulent Heidi Rosenkilde Larsen fra VKST.

Læs også: Sådan skaber du den gode arbejdsplads og tiltrækker dygtige medarbejdere

Mange fordele med en pension i kontrakten

Det er ikke lovgivningsmæssigt nødvendigt at have arbejdsgiverbetalt pension inklusiv i en ansættelseskontrakt. Men for dig som arbejdsgiver er det en klar fordel at inkludere pension i kontrakten som en arbejdsgode for at tiltrække og fastholde de dygtige medarbejdere.

Og for den enkelte medarbejder er der mange klare fordele ved at få en arbejdsgiverbetalt pension.

-Det er vigtigt at tage stilling til pension i en tidlig alder, og det kan du hjælpe dine medarbejdere med, samtidig med at du kan tilbyde dem en attraktiv ansættelseskontrakt. Sammen med pensionsopsparingen er der ofte også nogle gode forsikringer med både livs- og invalideforsikringer, som medarbejderen kan drage nytte af, hvis uheldet er ude, siger Heidi Rosenkilde Larsen.

Hun mener derfor, at det er vigtigt, at du som arbejdsgiver flager med en arbejdsgiverbetalt pension over for fremtidige medarbejdere og i jobopslag.

Lav en god ansættelseskontrakt

Den gode ansættelseskontrakt er ikke bare lavet ud fra en skabelon på internettet, men skal være velovervejet, gennemarbejdet og være tilpasset den enkelte medarbejder.

Hos VKST har vi stor erfaring i udarbejdelse af ansættelseskontrakter, og vi hjælper med både rekruttering, ansættelseskontrakt, onboarding for dine nye medarbejdere og meget mere. Du kan kontakte ledelseskonsulenter Jette Sandager og Tove Goldbeck, hvis du ønsker yderligere oplysninger herom.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV