Nyt ESG-Bevis giver landmanden dokumentation på bedriftens bæredygtighedsindsats

19. november 2021

VKST lancerer nu et nyt ESG-Bevis, der skal hjælpe landmanden med dokumentation af sin bæredygtige indsats på den enkelte bedrift i forbindelse med nye ESG-krav fra den finansielle sektor.

Allerede fra i år er den finansielle sektor begyndt at stille krav til den enkelte landmand og landbrugsvirksomhed, hvor denne skal kunne dokumentere, at man arbejder ansvarligt og går ind i kampen mod et bedre klima.

Derfor går VKST forrest og viser vejen og giver en hjælpende hånd til landmændene med et nyt ESG-bevis.

-Det er et fysisk bevis med et samlet overblik over bedriftens både nuværende og fremtidige indsatser i forhold til klima og bæredygtighed, forklarer Henrik Søndergaard, der er virksomhedsrådgiver med speciale i ESG og bæredygtighed i VKST, og som står i spidsen for det nye produkt.

Eksisterende tiltag bliver synliggjort

-Det kan være uoverskueligt for den enkelte landmand at vide, hvor man skal begynde, når det kommer til bæredygtighed og klima, men med et ESG-Bevis hjælper vi dem hele vejen igennem, så landmanden kan synliggøre over for banken, at han aktivt er med til at bedre skabe et mere bæredygtigt landbrug og en bedre bundlinje, siger Henrik Søndergaard og påpeger:

-For landmændene ER allerede godt i gang med de bæredygtige tiltag med for eksempelvis pløjefri dyrkning, mere fokus på ledelse, benchmarking osv. De ved måske bare ikke, hvordan de skal synliggøre det.

Med ESG-Beviset vil Henrik Søndergaard sammen med landmanden gennemgå de vigtigste fokuspunkter i ESG, som den finansielle samarbejdspartner efterspørger, og derefter udarbejde en rapport, som landmanden kan medbringe til et møde med banken som dokumentation på bedriftens bæredygtighedsindsats.

Skal skabe en bedre bundlinje hos landmændene

ESG-Beviset kommer som opfølgning på det nye bæredygtighedskatalog, VKST præsenterede for et par uger siden. Vicedirektør i VKST, Marlene Sparre Ibsen, fortæller, at kataloget og ESG-Beviset skal hjælpe landmanden til at omsætte bæredygtighed til bedre økonomi og goodwill.

– Det er vigtigt for os, at bæredygtighedstiltag og ESG-krav først og fremmest skaber en bedre bundlinje hos landmændene og tilfører landbrugsvirksomheden værdi, siger Marlene Sparre Ibsen og afslutter:

-Derfor er det en af vores fornemmeste opgaver som rådgivere at hjælpe kunderne med at omsætte det, de allerede gør, til goodwill – både i banken for at få bedre finansieringsmuligheder, men også for at opnå goodwill hos omverdenen og eksempelvis kunne tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft – Det hele lander på bundlinjen.

Læs meget mere om ESG-Bevis og katalog på hjemmesiden her. Ved spørgsmål kan virksomhedsrådgiver Henrik Søndergaard kontaktes på telefon 2921 9940.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Politik

2. oktober 2023

Nyt efterafgrødekort med større og flere krav til landmænd i Østdanmark

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.