Økologisektionens årsmøde 2022

2. november 2022

Økologisk VKST har været afsted til årsmøde i Økologisektionen i L&F. Dagen bød, foruden den obligatoriske valghandling, også på et spændende fagligt program der heldigvis lægger sig op ad den rådgivning vi i forvejen yder i Økologisk VKST.

Formand Hans Erik Jørgensen fortalte, med hjælp fra Økologichef Kirsten Lund Jensen, om arbejdet i Økologisektionen i det forgange år, hvor sektionen har været aktiv i blandt andet arbejdet med den nye CAP-reform, de nye GLM-krav og begrænsning af fjernbrak. Det er således ting der vedrører jer landmænd direkte i jeres hverdag, og det er vores opgave som konsulenter at få jer klædt så godt, som muligt på til at navigere i de nye ordninger og krav. På vores netværksmøde d. 16/11 kommer vi blandt andet også rundt om den nye CAP-reform (klik her for tilmelding).

Derudover har Økologisektionen arbejdet med at det nu er muligt at blive fagligt landmand med speciale i økologi fra 2023, og vi glæder os til at følge med i udviklingen, hvor der bliver sat fokus på økologien allerede under uddannelsen.

Herefter var det tid til valghandlingen hvor Hans Erik Jørgensen blev genvalgt til formand uden modkandidater. En post han har siddet på siden 2014.

Derudover blev Anders Stensgaard, Esben Møller Xu, Jens Peter Pors Eriksen og Ole Olsen valgt til bestyrelsen uden modkandidater. Foruden dem består bestyrelsen også af Kasper Mejnertsen, Lene Fløe Møller, Per Bundgaard Hansen og Thomas Vang Jørgensen. Det er glædeligt at, vi med Kasper Mejnertsen og Ole Olsen har to dygtige sjællandske planteavlere med i bestyrelsen.

Eftermiddagen stod på et fagligt program med flere spændende indlæg, hvor det overordnede emne var Sådan styrker du gårdens robusthed. Emnerne spændte bredt fra øget selvforsyning af foder til kvæg og en-mavede dyr til det robuste sædskifte. Går du med tanker om at få optimeret dit sædskifte til at øge mængden af hjemmeavlet (grov-)foder til bedriftens dyr eller få lavet et mere robust sædskifte, har vi gode konsulenter klar til at rådgive dig.

Dagen blev afsluttet med fokus på landbrugets næste generation. Nye modeller for generationsskifte og ejerformer for nyopstartede unge landbrugere. I VKST har vi gode folk til at hjælpe ved generationsskifte på bedriften så der bliver taget højde for de juridiske, økonomiske og menneskelige aspekter.

 

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)