Rekordmange landbrugere får forlænget frist for tilskudspulje

6. marts 2024

Den nyligt glædelige nyhed om, at alle kvalificerede ansøgninger til Miljø- og klimateknologiordningen 2023, får tilsagn, kommer ikke alene. De bedrifter, som gennem ordningen har fået tilsagn til teltoverdækning af gyllebeholdere, får nu op til 7,5 måned mere til at gennemføre projektet.

Et år til at starte og gennemføre

Forlængelsen sker efter at Landbrugsstyrelsen i første omgang satte en tidsfrist på ét år fra ansøgning til projektgennemførelse.

–I denne ansøgningsrunde har man kun haft ét år til at investere og søge om udbetaling, påpeger miljøkonsulent i VKST Piil Krogsgaard. Hun har i denne ansøgningsrunde hjulpet landbrugere med at søge om overdækning af mere end 50 tanke, og står klar til at hjælpe de kommende tilsagnshavere med at søge om udbetaling til deres projekter.

Tilskudspuljen, som i år har bestået af hele 570 mio. kr., er en del af landdistriktsprogrammet 2014-2022 og dermed finansieret med EU-midler. Hjemtagning af midlerne står for døren ved udgangen af 2025, hvorfor fristen hidtil har lydt på ét år.

Sæsonbetinget beslutning

Med en skarp tidsfrist allerede sat, virkede det usandsynligt at forlænge den. Når det så alligevel er sket, skyldes det, ifølge Piil Krogsgaard, flere faktorer, heriblandt sæsonbetingede udfordringer.

-Gylletanke er nemlig sjældent tomme i løbet af efteråret og vinteren. Derfor vil det i praksis være en udfordring at montere teltoverdækninger inden for et år, som ellers var udgangspunktet, fortæller miljøkonsulenten.

– Da etablering af overdækninger forudsætter, at tanken er tømt og firmaerne kan levere, ville det give nogle udfordringer i forhold til at holde fristen, vurderer miljøkonsulenten, og påpeger også udfordringen ved at landmanden ikke må bestille udstyret, før ansøgningen er indsendt.

Næsten tusind bedrifter

I den seneste ansøgningsrunde til Miljø og Klimateknologi-tilskudspuljen gav Landbrugsstyrelsen tilsagn til alle 1.550 ansøgninger, der levede op til kravene for tilskuddet. Af de tilsagn gælder 945 ansøgninger overdækning af gylletanke ved enten husdyrbrug eller planteavl.

Det er altså det suverænt mest populære indsatsområde for denne runde af Miljø- og Klimateknologi-tilskudspuljen. Tallene vidner, ifølge Landbrugsstyrelsen, om en stor interesse i at investere i grønne teknologier i landbruget. 


Har du fået tilsagn og skal nu søge om udbetaling? Så kan du kontakte Piil Krogsgaard på telefon 4040 5523 eller mail pkr@vkst.dk.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.